Fábiánné Domokos Tünde üzente 14 éve
Leírom az eredeti mennyiségekkel a receptet,de szerintem nem sokan csinálnak otthon hobbi szinten 2kg cukorból fondant.A kritikától meg nem szabad megsértődni!
Recept:2kg porcukor, 240ml glükózszörp, 1,2dl (120ml)víz , 60 dkg növényi zsiradék(kókusz) , 30 ml glicerin ,25g zselatin ,szinezék.
Ha egy kicsivel több kerül a zselatinból biztos nem probléma.
Domján Mária üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Domján Mária üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Én itt részemről befejezem az érdeklődést mert olyan mindegy hogy hogyan kérdezek, sértődés lesz a vége.
Mit számít ha egy kicsivel több vagy kevesebb, egy csomag zselatin 2 deka, most minek hagyjak benne egy keveset? odateszem mindet és kész, picivel több víz, vagy több porcukor, ennyi.
Egy másik oldalon a munka folyamatot be fogja mutatni a hölgy fényképeken, ott biztosan szebben kérdezik.
Sramkó Katalin üzente 14 éve
Gondolom a Tünde is olvasta valahol. Egy cukrász honlapon súlyra mérik a tojást, azt is elég nehéz számolgatni. Amit a szakmából szerzünk bizony át kell számolgatnunk. Egyébként pedig éppen ehhez van egy használható ötletem, ami nekem bejött. Amikor ilyen mértékegységgel találkozom simán egy orvosi műanyag fecskendővel megoldom a dolgot, azon ugye pontos beosztás van. Nem egy beszerezhetetlen dolog.
Kányási Józsefné Marika üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Fábiánné Domokos Tünde üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Elnézést ha értetlennek tűnök, de a zselatin mennyisége nem egyértelmű, nekem meg van a saját receptem, ám ha valaki ez után akarja elkészíteni akkor nem tudja, mert ez most 3 csomag akar lenni, vagy 3 deka és egy pici még hozzá?
Fábiánné Domokos Tünde üzente 14 éve
A zselatint felpuhítjuk a vízben,majd a többi hozzávalót is hozzáadva 40 fokra melegítjük.(én mikrót használtam ,pár pillanat az egész) A fele mennyiségű átszitált porcukrot hozzákeverem.Ekkor még igen ragadós, gumikesztyű vagy fakanál használható.Kézmeleg és igen ragacsos.Folyamatosan mehet hozzá a többi cukor,közben hűl és gyúrmaszerű állaga lesz. A porcukor mennyisége csak irányadó,lehetséges hogy még többre van szükség.A szinező festék milyenségétől függ,hogy mennyire puhul fel a massza,ekkor még további mennyiség hozzágyúrható.Folpakba csavarva nem szárad ki,mindig csak kis mennyiség legyen a levegőn!Sok szerecsét hozzá!
Sramkó Katalin üzente 14 éve
Csatlakozom, és ha nem nagy gond írd le a készítés menetét. Én is készítettem már hasonlót a dínóim ebből készültek, de nekem irtó hamar megkötött nem győztem a mikróba dugni, hogy tudjak vele dolgozni.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve