Fábiánné Domokos Tünde üzente 13 éve

Leírom az eredeti mennyiségekkel a receptet,de szerintem nem sokan csinálnak otthon hobbi szinten 2kg cukorból fondant.A kritikától meg nem szabad megsértődni!
Recept:2kg porcukor, 240ml glükózszörp, 1,2dl (120ml)víz , 60 dkg növényi zsiradék(kókusz) , 30 ml glicerin ,25g zselatin ,szinezék.
Ha egy kicsivel több kerül a zselatinból biztos nem probléma.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Egyet értek Veled.!!!Szép napot.

Marcsi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen ez így van, csak tudod ha valaki leír valamit, az legyen érthető, én nem fogok eltérni attól ami már nekem bevált, de vannak akik, ki szeretnék próbálni így is.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Magdika:!
A fondant rózsát az én receptem alapján készíted az jó.
Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én itt részemről befejezem az érdeklődést mert olyan mindegy hogy hogyan kérdezek, sértődés lesz a vége.

Mit számít ha egy kicsivel több vagy kevesebb, egy csomag zselatin 2 deka, most minek hagyjak benne egy keveset? odateszem mindet és kész, picivel több víz, vagy több porcukor, ennyi.
Egy másik oldalon a munka folyamatot be fogja mutatni a hölgy fényképeken, ott biztosan szebben kérdezik.

Válasz

Sramkó Katalin üzente 13 éve

Gondolom a Tünde is olvasta valahol. Egy cukrász honlapon súlyra mérik a tojást, azt is elég nehéz számolgatni. Amit a szakmából szerzünk bizony át kell számolgatnunk. Egyébként pedig éppen ehhez van egy használható ötletem, ami nekem bejött. Amikor ilyen mértékegységgel találkozom simán egy orvosi műanyag fecskendővel megoldom a dolgot, azon ugye pontos beosztás van. Nem egy beszerezhetetlen dolog.

Válasz

Kányási Józsefné Marika üzente 13 éve

Ne haragudjatok de ilyen mérték egységeket nem használunk.
Nem is csoda hogy nem értik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen így már jobb, hidd el sokan nem értik egészen.

Válasz

Fábiánné Domokos Tünde üzente 13 éve

Javítottam a receptet.Így már jó?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Elnézést ha értetlennek tűnök, de a zselatin mennyisége nem egyértelmű, nekem meg van a saját receptem, ám ha valaki ez után akarja elkészíteni akkor nem tudja, mert ez most 3 csomag akar lenni, vagy 3 deka és egy pici még hozzá?

Válasz

Fábiánné Domokos Tünde üzente 13 éve

A zselatint felpuhítjuk a vízben,majd a többi hozzávalót is hozzáadva 40 fokra melegítjük.(én mikrót használtam ,pár pillanat az egész) A fele mennyiségű átszitált porcukrot hozzákeverem.Ekkor még igen ragadós, gumikesztyű vagy fakanál használható.Kézmeleg és igen ragacsos.Folyamatosan mehet hozzá a többi cukor,közben hűl és gyúrmaszerű állaga lesz. A porcukor mennyisége csak irányadó,lehetséges hogy még többre van szükség.A szinező festék milyenségétől függ,hogy mennyire puhul fel a massza,ekkor még további mennyiség hozzágyúrható.Folpakba csavarva nem szárad ki,mindig csak kis mennyiség legyen a levegőn!Sok szerecsét hozzá!

Válasz

Sramkó Katalin üzente 13 éve

Csatlakozom, és ha nem nagy gond írd le a készítés menetét. Én is készítettem már hasonlót a dínóim ebből készültek, de nekem irtó hamar megkötött nem győztem a mikróba dugni, hogy tudjak vele dolgozni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A zselatin mennyiségét légyszíves érthetőbben leírni ha kérhetem.

Köszönöm: Ménesiné Magdi

Válasz