Sütemény: Receptek:) (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek:)

Ezt a témát Jónás Orsolya indította 15 éve

Bociszelet

Hozzávalók:
Hozzávalók: 11 evőkanál kristálycukor, 11 evőkanál étolaj, 15 evőkanál tej, 15 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 4 tojás, 1 csomag sütőpor.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük. Fél kg túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihűlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.

Hozzászólások eddig: 10

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

balo andrea üzente 14 éve

Mikor eloszor csinaltam muffint mindenki ugy gondolta nem igazi sutemeny,csak valami szaraz teszta,de amikor megkostoltak nagyon rakaptak.Azota mindenki szereti.Sosat meg nem csinaltam,de ha van meg valakinek ehhez hasonlo sos receptje szivesen elfogadom!Elore is koszonom szepen!Ez is nagyon finomnak tunik.Kiprobaljuk!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Egy sós muffin recept.

Cheddar-muffin

Hozzávalók:
- 25 dkg cheddar sajt
- 1 csokor snidling
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg liszt
- 2 púpozott teáskanál sütőpor
- 20 dkg tejföl
- 8 dkg vaj
- 4 evőkanál fehérbor (vagy tej)
- 1 teáskanál frissen őrölt pirospaprika
- fél teáskanál só
- frissen őrölt bors
- 2 tojás

Elkészítés:
15 dkg cheddar sajtot kis kockákra vágunk, 10 dkg sajtot durvára reszelünk. A snidlinget apróra vágjuk. a fokhagymát összeaprítjuk, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tejfölt elkeverjük a vajjal, a borral, a paprikával, a sóval és kevés borssal, egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan hozzákeverjük a lisztes keveréket, a sajtkockákat, a snidlinget és a fokhagymát. A sütőformát vékonyan kikenjük vajjal, megtöltjük a tésztával, rászórjuk a reszelt sajtot. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az egyszerü kalács (Zilahy Ágnes)

Egy kiló szép, fehér lisztet tegyünk mély tálba. Négy deka friss élesztőt fél pohár tejben felolvasztva, futassunk fel meleg helyen. Ha az élesztő gyorsan habzik és gyorsan kel, akkor nagyon jó. Ezt az élesztőt tegyük a tálban lévő lisztbe, azután öntsünk hat deczi meleg, de nem forró tejet, három kanál czukorport, kevés sót, egy tojásnyi friss olvasztott vajat és négy egész tojást. Mindezeket keverjük jól össze. Ha nagyon lágy lenne a tészta, lehet belé még egy kis lisztet tenni, mert az sem jó, ha igen kemény. Ismételten tegyünk bele egy kevés tejet és kézzel dagasszuk jó fél óráig folytonosan; addig mig jól leválik a tálról és erősen hólyagzik. Ekkor tegyük meleg helyre kelni. Ha megkelt a tészta, készitsünk belőle "fonatos"-kalácsot - vagy bele lehet rakni vajjal kikent formákba is, a melyet előbb zsemlyemorzsával meghintettünk. A formában is hagyjuk egy kevés ideig kelni. A tetejét tojásba mártott tollal kenjük meg, tegyük jó meleg sütőbe és addig süssük, a mig szép barna piros lesz. A sütőben a formát forgassuk meg többször, hogy a kalács egyenlően süljön. Miután megsült, boritsuk ki deszkára. Ha kissé meghült, csak akkor vagdaljuk szépen fel.

A mákos-gubó. (Zilahy Ágnes)

Közönséges kalács tésztát, ha megkelt, vékony, gömbölyü pálczácskákba kell sodorni, és késsel apró darabokba vagdalni, majd lisztbe meghengergetni és ugy a mint van, süssük meg száraz tepsin sütőbe, halvány rózsaszinüre. Miután csendes sülés közben kiszáradtak a gubók, vegyük ki őket a tepsiből, tegyük tálba és forró vizzel öntsük le. A vizben csak addig hagyjuk, a mig puhulni kezd a tészta, de szét ne ázzék, tegyünk a lábasba egy kanál zsirt, mely ha forró lett, tegyük a leforrázott tésztát bele.
Ezt a tésztát hintsük meg jól törött mákkal és édesitsük czukor-porral vagy mézzel. Karácson-Szombatján, estére szokás ezt a tésztát asztalra adni. Hódmező--Vásárhelyvidéken nagyon kedvelt eledel.

Válasz

Szabó Mária üzente 14 éve

Ez nagyon finom,karácsonyra meg fogom sütni. Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Aszalt szilvás rúd dióval és fügével.

Nagy előnye, hogy nem kell sütni és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:
• 2,5 dl főzőtejszín
• 50 dkg aszalt szilva
• 20 dkg dióbél
• 5 dkg cukrozott narancshéj
• 5 dkg mazsola
• 5 dkg füge
• 10 dkg porcukor
• 1 evőkanál rum
• 1/2 citrom héja és leve
• (porcukor a formázáshoz)

Elkészítés:
Ha az aszalt szilva nagyon száraz, egy éjszakára vagy néhány órára beáztatjuk, leszűrjük, kimagozzuk, csíkokra vágjuk.
A diót durvára aprítjuk, a cukrozott narancshéjat és fügét apró kockákra vágjuk.
A főzőtejszínt simára keverjük, az eddig előkészített hozzávalókkal és a mazsolával, rummal, cukorral, citromhéjjal és citrom levével sűrű masszává dolgozzuk össze.
A gyümölcsös-diós masszát porcukorral bőven meghintett deszkán vastag hurkává formázzuk, folpackba csomagolva, legalább 1 napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól áthűljön.
Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Gesztenyegolyók

Hozzávalók:
• 25 dkg gesztenyemassza
• 5 dkg vaj
• 2-3 evőkanál szörp (Jaffa)
• meggyszemek
• tortadara vagy 5 dkg lereszelt étcsokoládé

A gesztenyemasszát villával összetöröm, összekeverem a megpuhult vajjal és annyi szörppel, hogy formálható legyen. Golyókat készítek, mindegyik közepébe meggyszemet teszek és meghempergetem a tortadarába.

Válasz

Rné Magdi üzente 15 éve

Mézes-krémes

Hozzávalók:

* Tésztához:
* 1 egész tojás
* 7 dkg zsír
* 15 dkg cukor
* 2 evőkanál olvasztott méz
* 2 evőkanál tej
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 40 dkg liszt

* Krémhez:

* 20 dkg vaj
* 17 dkg cukor
* 3 púpos kanál liszt
* 3 dl tej

Elkészítés

A tésztához a liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett 10 percig intenzíven keverve főzöd.
Leemelve a gőzről hozzákevered a lisztet és összegyúrod.
Három egyforma részre osztod, és pihenni hagyod egy fél órára.
Kb. fél centi vastagra nyújtod a tésztákat, majd egyenként,
megvajazott-lisztezett tepsi hátára (!) fekteted, megböködöd villával és megsütöd. 200 fokos, előmelegített sütőben maximum 10 percet szabad sültni,
nagyon oda kell figyelni, mert gyorsan odaég.
A második, harmadik tésztánál érdemes visszavenni 180-150 fokra,
mert akkor már a tepsi is forró és a sütő is.

Amint megsül a tészta, azonnal le kell venned a tepsiről,
mert megkeményedik és töredezni kezd.

A krémhez összekevered a vajat és a cukrot.
Félrerakod.
A tejet és a lisztet sűrűre főzöd, folyamatosan kevered. /én nem lisztet hanem búzadarát teszek bele./
Majd levéve a tűzről kihűlésig folyamatosan kevered (eléggé fárasztó, de muszáj).
Ha kihűlt, a vajas cukrot kanalanként hozzákevered.


Ha kész a krém, megtöltöd vele a tésztát, majd állni hagyod,
amíg a tészta megszívja magát és megpuhul.

Tetejét belehet vonni csokival,amibe egy kis olajat teszek ha felolvad.

Tanács!
Még finomabb ha a lapokat megkened lekvárral és úgy teszed rá krémet.

Jó étvágyat kívánok!

23591_34f96d58c540_s

Mézes.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Lakatos inas.

Szép nagy aszalt szilvákat vízben félpuhára megfőzünk, és kimagozunk. Minden mag helyébe egy meghámozott mandulát teszünk, aztán a szilvákat sűrű palacsinta tésztába mártjuk, forró zsírban kisütjük.
Még melegen kakaós porcukorban megforgatjuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Mokka-Csillag (kb. 160 db)

Tészta:
• 250 g liszt,
• 150 g cukor,
• 1 mokkáskanál Dr. Oetker sütőpor,
• 1 tojás,
• 125 g margarin,
• 15 g kakaópor,
• 1 evőkanál instant kávé
Díszítés:
• 1 tasak Ét tortabevonó,
• 225 g kávészemek ét-csokiból

Tészta: A tészta hozzávalóit egy keverőedénybe tesszük, és a robotgép dagasztó spiráljával összedolgozzuk. A tésztát megszórjuk liszttel, majd belisztezett nyújtódeszkán 3 mm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a csillagformákat (kb. 5 cm átmérőseket) és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Előmelegített sütőben 160°C-on, gáz 3-as fokozat. 10-15 percig sütjük.
Sütés után a csillagokat a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
Díszítés: A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk, majd a tasak egyik sarkát levágjuk és a csillagokra egy-egy kis csokoládépöttyöt nyomunk. A pöttyökbe ragasztjuk a kávészemeket. A süteményt hűlni hagyjuk, amíg a csokoládé megszilárdul.

Válasz

Sztancs Lászlóné üzente 15 éve

Pöstyéni túrós

A recept Alíz konyhájából való!

Hozzávalók : 8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. rétesliszt

30 dkg túró, 2 - 3 ek. kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja

Tetejére : lekvár, vaníliás porcukor

A túrót a kristálycukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverem.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem, és a sárgájákat óvatosan hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe, mint a piskótatésztába, a lisztet keverem, a másik felét meg óvatosan beleforgatom a túrókrémbe.
Egy papírral bélelt tepsibe először a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül a túros keverek. Tetejét a maradék piskótamasszával berácsozom, a rácsok közé baracklekvárt teszek és 180 °C-os sütőben megsütöm. Kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálalom.

Megyjegyzésem : mazsola nélkül készítettem ( mert nem szeretjük ), 35 dkg túrót használtam, kb. 30 percet sütöttem, 25 * 35 cm-es tepsit használtam. 15 szelet lett belőle.

21791_b2df83365682_s

1240583362_09.jpg

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu