Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Túróperec
Nyári táboraim emlékei sütik formájában : A Túróperec ! : -Dédi receptje !
Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 3 tojássárgája, 5 dkg vaj, szörftábor fogás.
1 dkg élesztő, késhegynyi só, 25 dkg olaj a kisütéshez.
A túrót áttörjük a vajat habosra keverjük D. tojáss:irsákkaL Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk és az összes anya goka deszkán jól kidolgozzuk. 40 percig pihentet jük. Egy cm \ ékonvra kinyú 't juk, nagy fánkszaggatóval kiszaggat juk és a
tőzepé cl_- szűnyí íorn ával kiszurjuk.
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Sósrudacskák.
Hozzávalók:
4 ek víz
1 ek ecet
1 db tojás
2 tk só
25 dkg Rama
40 dkg liszt
Tetejére:
sajt
szezámmag
lenmag
köménymag
mák
Elkészítése: A lisztben a Ramát elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, az ecetet és a vizet. Jól kidolgozzuk, cipót formálunk belőle és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Meglisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, tetejét megszórhatjuk sóval elkevert köménymaggal, sajttal, szezámmaggal, lenmaggal, mákkal.
|
|
Káposztás pogácsa
Hozzávalók (30 darab):
A tészta lekenéséhez:
1 tojás
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
A tészta nyújtásához:
2 evőkanál finomliszt (Graham-liszt is lehet)
A tésztához:
1 csapott evőkanál só
2 tojás
1 kg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
5 dl tej (kb)
1 mokkáskanál kristálycukor
5 dkg élesztő
10 dkg Rama Sütőmargarin
A pirított káposztához:
1 kg fejeskáposzta
1 csapott evőkanál só (kb)
1 csapott kiskanál őrölt fekete bors
1 vöröshagyma
2 csapott evőkanál kristályukor
4 evőkanál olaj
Elkészítése: A káposztát kitorzsázzuk, foltos leveleit lebontjuk, a fejet apróra reszeljük.
Burgonyás-sajtos rúd
Hozzávalók:
1 tojás
1 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
20 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg margarin
30 dkg liszt
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgát, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Gyümölcshab:
1 tojásfehérje,
l dl víz,
10 dkg porcukor,
20 dkg gyümölcs, /bármilyen, eper, málna, sárga-, őszi barack apróra vágva, megnyúzva/
Egyszerre kezdjük felverni, mig kemény habbá lesz...
Poharakba szervírozzuk.
*
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Meggyes süti..
6 tojás sárgáját 25 dkg Rama margarinnal + 25 dkg cukorral jól kikeverni, majd 25 dkg zsemlemorzsával tovább keverni.... hozzáadni a 6 tojás keményre vert habját, /közepes/ vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt tepsibe simitani /én sütőpapirral bélelem, úgy hogy egy kicsit kilógjon a papir a tepsiből, igy kihülés után könnyen kiemelhető a megsült tészta/ tetejét beszórni 1/2 kg kimagozott meggyel. Lassú túznél tűpróbáig sütni, a tepsiben hagyni teljesen kihülni. /lassan sütni, hogy átsüljön a közepe is/
*
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Szilvás sütemény 1.
Hozzávalók 4 főre:
22 dkg margarin
18 dkg cukor
2-3 ek méz
3 tojás
3 tk sütőpor
45 dkg liszt
1-2 ek tej (ha szükséges)
1 csg vaníliás cukor
1 tk fahéj
50 dkg szilva
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, a magját kiszedjük. Egy lapostányéron a magházzal felfelé sorba tesszük a fél szilvákat, és rászórjuk a fahéjat és a vaníliás cukrot. Félretesszük.
A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük.
Almás-diós kefires pite
Hozzávalók:
3 pohár liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
reszelt citromhéj,
5 tojás,
3 pohár kefir,
2 pohár cukor,
1 pohár étolaj,
6 db alma,
fél marék durvára tört dió
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban jól összedolgozott egész tojásokat és a kefirt, majd lassú keverés mellett vékony sugárban belecsurgatjuk az étolajat.
Kókuszos nevesincs süti.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
8 egész tojás
1 cs. Sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
citromhéj
1 cs. vanília ízű nem főzős pudingpor
kakaópor
4 dl tej
kókuszreszelék
Elkészítjük a főzés nélküli pudingport 4 dl tejjel.
A margarint gépi habverővel simára keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a van. cukrot és a reszelt citromhéjat. A sütőport a liszttel elkeverjük.
SONKÁS TEKERCS / vadrózsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
10 dkg rétesliszt
6 dl tejföl
1 dl tej
1 dl olaj
1 ek. Cukor
1 ek. Só
1 cs. 11 grammos szárított élesztő
2 tojás
Töltelék:
kb. 30 dkg sonka
20 dkg krinolin vagy virsli
4 db lila-hagyma
1 fej fokhagyma
0,5 dl olaj
10 dkg margarin
20 dkg sajt
őrölt bors
Elkészítése: a folyékony hozzávalókat meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a többit is, és jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu