Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Káposztás pogácsa
Hozzávalók (30 darab):
A tészta lekenéséhez:
1 tojás
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
A tészta nyújtásához:
2 evőkanál finomliszt (Graham-liszt is lehet)
A tésztához:
1 csapott evőkanál só
2 tojás
1 kg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
5 dl tej (kb)
1 mokkáskanál kristálycukor
5 dkg élesztő
10 dkg Rama Sütőmargarin
A pirított káposztához:
1 kg fejeskáposzta
1 csapott evőkanál só (kb)
1 csapott kiskanál őrölt fekete bors
1 vöröshagyma
2 csapott evőkanál kristályukor
4 evőkanál olaj
Elkészítése: A káposztát kitorzsázzuk, foltos leveleit lebontjuk, a fejet apróra reszeljük.
Burgonyás-sajtos rúd
Hozzávalók:
1 tojás
1 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
20 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg margarin
30 dkg liszt
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgát, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
|
|
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Gyümölcshab:
1 tojásfehérje,
l dl víz,
10 dkg porcukor,
20 dkg gyümölcs, /bármilyen, eper, málna, sárga-, őszi barack apróra vágva, megnyúzva/
Egyszerre kezdjük felverni, mig kemény habbá lesz...
Poharakba szervírozzuk.
*
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Meggyes süti..
6 tojás sárgáját 25 dkg Rama margarinnal + 25 dkg cukorral jól kikeverni, majd 25 dkg zsemlemorzsával tovább keverni.... hozzáadni a 6 tojás keményre vert habját, /közepes/ vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt tepsibe simitani /én sütőpapirral bélelem, úgy hogy egy kicsit kilógjon a papir a tepsiből, igy kihülés után könnyen kiemelhető a megsült tészta/ tetejét beszórni 1/2 kg kimagozott meggyel. Lassú túznél tűpróbáig sütni, a tepsiben hagyni teljesen kihülni. /lassan sütni, hogy átsüljön a közepe is/
*
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu