Sütemény Blog: 2015. április

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütiimádók klubja hírei - 2015. április

 RUMPUNCS-TORTA KONYAKMEGGYEL.

3 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

 

RUMPUNCS-TORTA KONYAKMEGGYEL.

 

Első lépésként rámoljuk bele a fagyasztott meggyet (nyáron rendes meggyet) egy lábosba, öntsünk rá egy üveg sütőrumot (2 dl), tegyünk bele 2-3 ek. cukrot, és forraljuk fel.

Forrdogáljon 1-2 percig, majd zárjuk le a gázt, és hagyjuk állni. Minél tovább, annál jobb.

Meg lehet már előtte nap is csinálni.

Utána megsütjük a tésztát. Jelen esetben egy 8 tojásos piskóta volt. (Ha valaki ennek a receptjét is igényli, szóljon.)

 

Amíg sülöget, jöhetnek a krémek:

1.:

Fogunk egy puncspudingot, és előírás szerint megcsináljuk.

Utolsó hozzászólás

Bitáné Jolika üzente 2 éve

Vigaszként szeretnék feltenni egy most aktuális, sütés nélküli finomságot.

Bounty otthon


150 g sűrített tej
100 g kókuszreszelék
150 g étcsokoládé
3 dkg vaj

elkészítés

1.A kókuszreszeléket összekeverjük a sűrített tejjel.
2.Megolvasztjuk a csokoládét, /ezt lehet gőz fölött/ és teszünk hozzá vajat.
3.A kókuszos masszából tömött golyókat formázunk, majd megforgatjuk az olvasztott csokimázba.
4.Alufóliára rakjuk megkeményedni.

Tovább 

 

 IGAZI (PARASZTOS) KRUMPLISPOGÁCSA.

3 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

IGAZI (PARASZTOS) KRUMPLISPOGÁCSA.

 

Megpucolunk 2-2,5 kg krumplit, feldaraboljuk, és só nélkül feltesszük főni.

Amikor megfőtt, leszűrjük, és úgy forrón azonnal áttörjük krumplinyomóval, hozzáadunk 1 kocka (25 dkg) margarint, és jól összedolgozzuk (hagyjuk, hogy a margarin elolvadjon a forró krumpliban).

Aztán megsózzuk, és hagyjuk kicsit kihűlni, hogy gyúrni lehessen.

Amikor eléggé kihűlt, akkor elkezdjük a lisztet adagolni. Először kevergessük a lábosban,

amiben a krumplit főztük, majd ha már lehet gyúrni, akkor borítsuk ki gyúródeszkára.

Tovább 

  Királyi gesztenyetorta

3 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Királyi gesztenyetorta

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

100 g margarin

6 db tojás

400 g gesztenyepüré

50 g liszt

180 g cukor

1 cs. vaníliás cukor

100 g darált mandula

 

Töltelékhez:

2 dl tejszín

50 g porcukor

1 ek. zselatin

0,5 dl víz

 

Díszítéshez:

100 g gesztenyepüré

150 g szeletelt mandula

 

Elkészítés:

A margarint a tojássárgájával, a cukor 2/3-ával és a Maroni Arany gesztenyepürével

kihabosítjuk. Habbá verjük a tojásfehérjét a megmaradt 1/3 cukorral, majd összekeverjük, és a végén belekeverjük a lisztben elkevert mandulát.

Tovább 

 Maroni alagút

3 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Maroni alagút

 

Hozzávalók:

piskóta lap

200 g gesztenyepüré

100 g porcukor

300 g tejszínhab

20 g zselatin

 

Elkészítés:

A piskótalappal béleljünk ki egy őzgerincformát.

Készítsük el a krémet.

Keverjük össze a gesztenyepürét a porcukorral, majd a 3/4 rész felvert tejszínhabbal. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, és vízgőzön felolvasztjuk, majd belecsurgatjuk gesztenyekrémbe, és elkeverjük.

Az így elkészített krémet a piskótával kibélelt formába töltjük, és piskótával fedjük be.

Tovább 

 Diós lepény

3 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Diós lepény

 

Hozzávalók:

46 dkg rétesliszt,

39 dkg margarin,

26 dkg porcukor,

4 db tojás sárgája,

0,7 dl rum,

csipetnyi só.

 

A töltelék:

6 db tojás fehérje,

10 dkg porcukor,

1 cs. vaníliás cukor,

1 citrom reszelt héja,

20 dkg margarin,

20 dkg darált dió

 

Elkészítése: a 4 db tojássárgáját, a margarint, a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, és a rumot összedolgozzuk, és egy habkártyával a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.

Tovább 

 Diós hókifli.

3 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Diós hókifli

 

Hozzávalók:

30 dkg Rama sütőmargarin,

fél citrom reszelt héja,

1 db tojás,

2 db tojássárgája,

20 dkg darált dió,

20 dkg porcukor,

50 dkg finomliszt,

1 csomag vaníliás cukor,

porcukor a szóráshoz.

 

Elkészítése:

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat.

A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.

Tovább 

 

network.hu

 

 

 

 

*

 

 

 

 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu