Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
IGAZI (PARASZTOS) KRUMPLISPOGÁCSA.
Megpucolunk 2-2,5 kg krumplit, feldaraboljuk, és só nélkül feltesszük főni.
Amikor megfőtt, leszűrjük, és úgy forrón azonnal áttörjük krumplinyomóval, hozzáadunk 1 kocka (25 dkg) margarint, és jól összedolgozzuk (hagyjuk, hogy a margarin elolvadjon a forró krumpliban).
Aztán megsózzuk, és hagyjuk kicsit kihűlni, hogy gyúrni lehessen.
Amikor eléggé kihűlt, akkor elkezdjük a lisztet adagolni. Először kevergessük a lábosban,
amiben a krumplit főztük, majd ha már lehet gyúrni, akkor borítsuk ki gyúródeszkára. Csak annyi lisztet adjunk hozzá, hogy éppen ki lehessen szaggatni, hogy finom puha, lágy legyen!
Ha meggyúrtuk, akkor nyújtsuk ki sodrófával kb. 1 cm magas tésztává.
Aztán szaggassuk ki, és tegyük kivajazott tepsibe. 180 fokon kb. 20-30 perc alatt sül meg.
Önmagában is isteni, de bableves mellé egyenesen maga az elkárhozás!
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Erdélyi tepertős pogácsa
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd