Sütemény Blog: 2015. január

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütiimádók klubja hírei - 2015. január


network.hu


Itt a farsang, farsang pedig elképzelhetetlen fánk nélkül.

Február 1-én vasárnap 15 órától Krapfen Fest a Sváb Sarokban.

Fánkszépségverseny, fánksütés hagyományos módszerrel, kóstoló, muzsika a SchwabenKraft  zenekartól, forralt bor a Kertbarátoktól.

Várjuk az otthon elkészült fánkokat a versenyre, a fánkot evőket a kóstolóra, és mindenkit,  aki kíváncsi, hogyan kell elkészíteni a finomságokat.



*



 

Tovább 

 

network.hu


Zsóka almás rétese.

Hozzávalók:
2,5 csésze finomliszt,
csipetnyi só,
1 kávéskanál sütőpor,
2/3 csésze víz,
1 tojás,
1 evőkanál ecet,
4 evőkanál olaj,
1 csésze zsemlemorzsa,
1,5 csésze darált dió,
4 csésze kimagozott, hámozott almaszelet,
2 kávéskanál fahéj,
1 csésze mazsola,
0,5 csésze cukor,
porcukor a meghintéshez,
olaj vagy olvasztott vaj a megkenéshez.

A megszitált lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, valamint a meleg vízzel, ecettel és az olajjal felvert tojással.

Tovább 

 


network.hu


Csokoládés málnatorta

Hozzávalók:
Omlóstésztalap,
30 dkg étcsoki,
5 dl sovány tejszín,
4 nagy tojássárgája,
25 dkg friss málna.

A tésztával kibélelünk egy 25 cm tortaformát. 15 percig sütjük,
A csokoládét és a tejszínt edénybe tesszük, gőzfürdön megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját összekeverjük kézi mixerrel. Beleforgatjuk a málnát,ráöntjük a tésztára, beletesszük a sütőbe. 25 30 percig sütjük, amig a töltelék megszilárdul.
Kihült tálaljuk.

Tovább 

Túrós krémes.

Hozzávalók:
40 dkg vajastészta,
25 dkg túró,
15 dkg krémpor,
5 dl tej,
20 dkg porcukor,
2 dkg vanília,
3 dl tejszín,
6 tojás.

A vajastésztából 2 vékony lapot sütünk.
A krémport 5 dl tejben megfőzzük, hozzáadjuk a tíz deka porcukorral elkevert tojássárgákat, még forrón a tojások habját.
Kihűtve belekeverjük a kemény tejszínhabot, az áttört túrót.
A krémet a tésztalapok közé töltjük.
Kockára vágva, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk.

Tovább 

 Krémek, habok.

3 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


 

network.hu
Angol pirított mandulakrém.

Hozzávalók:
•    hat tojásfehérje,
•    3 dl tejszín,
•    két evőkanál porcukor,
•    10 dkg mandula,
•    két evőkanál rum.

A tojásfehérjékből és a tejszínből külön-külön kemény habot verünk. A tojáshabba keverjük a cukrot, ezután hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a megpirított, vagdalt mandula kétharmad részét és a rumot. Négy adagba osztjuk, a tetejére hintjük a maradék pirított, vagdalt mandulát.

Tovább 


A fánk. (Zilahy Ágnes)

Egy kiló legfinomabb liszthez alkalmazzunk négy deka teljesen friss élesztőt. Az élesztőt helyezzük egy fél literes csészébe, öntsünk reá annyi langyos-meleg tejet, hogy félig legyen a csésze tejjel. Ebbe az élesztős tejbe tegyünk egy kanál lisztet és egy kevés czukrot; keverjük ezeket jól össze. Ha jó az élesztő, a tészta néhány percz alatt felfut az edényben. Ügyeljünk tehát reá, hogy ki ne fusson. Ha az élesztő az anyagot gyorsan meg nem növeli, meg ne próbáljunk vele fánkot késziteni, mert az haszontalan dolog lenne; a fánk jóságához főkellék a jó és sok élesztő.

Utolsó hozzászólás

bartis magdi üzente 8 éve

Mivel lassa itt van ,,hushagyo kedd,,ilyenkor mindig farsangi fankot szoktam sutni es ezert ezt a receptet is kiprobalom,ehhez hasonloan szoktam en is csinalni.barack lekvarral is nagyon finom!!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu