Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Angol pirított mandulakrém.
Hozzávalók:
• hat tojásfehérje,
• 3 dl tejszín,
• két evőkanál porcukor,
• 10 dkg mandula,
• két evőkanál rum.
A tojásfehérjékből és a tejszínből külön-külön kemény habot verünk. A tojáshabba keverjük a cukrot, ezután hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a megpirított, vagdalt mandula kétharmad részét és a rumot. Négy adagba osztjuk, a tetejére hintjük a maradék pirított, vagdalt mandulát. 30-40 percre hűtőszekrénybe tesszük, utána tálaljuk, nem lehet sokáig eltenni. Gyors és különleges ízű édesség.
Csokoládéhab.
Hozzávalók:
• négy tojásfehérje,
• négy kiskanál kakaópor,
• négy kiskanál porcukor.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukrot meg a kakaóport óvatosan belekeverjük. Azonnal kínáljuk, mert amíg friss, finom, habkönnyű krém, ha áll, összeesik.
Francia csokoládéhab.
Hozzávalók:
• 25 dkg főzőcsokoládé,
• hat tojás,
• 2 dl tejszín,
• egy evőkanál porcukor vagy meggybefőtt.
A főzőcsokoládét összetördelve kis lábasba rakjuk, és gőzfürdőben felolvasztjuk. Levéve a gőzről, először a tojássárgájákkal, majd a fehérjékből vert kemény habbal összekeverjük. Tálba töltjük, és a hűtőszekrényben legalább fél óráig állni hagyjuk, hogy összeessen. (Tálalás előtt édes tejszínhabbal koronázhatjuk, esetleg meggyszemekkel rakhatjuk ki a tetejét, de nélküle is finom.)
Mokkakrém.
Hozzávalók:
• 2,5 evőkanál kakaópor,
• hét evőkanál tej,
• egy púpozott kiskanál Nescafé,
• három tojássárgája,
• 15 dkg porcukor,
• egy csapott evőkanál zselatin,
• 4 dl tejszín,
• tortadara.
A kakaóport a tejjel simára keverjük, és sűrűre forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a Nescafét. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a 0,5 dl hideg vízzel simára kevert, egy percig kevergetve forralt, langyosra hűtött zselatint beleszűrjük, végül hozzáadjuk a lehűtött kakaót és a kemény habbá vert tejszínt is. Üvegtányérokba vagy talpas poharakba öntjük, a tetejére tortadarát hintünk.
Olcsó karamellkrém.
Hozzávalók:
• 25 dkg cukor,
• 6 dl tej,
• egy tojás,
• egy evőkanál finomliszt,
• egy csomag vaníliás cukor,
a díszítéshez:
• kevés pirított cukor vagy tejszínhab.
Megpirítunk 20 dkg cukrot, és 0,5 l tejjel felengedve, karamellé főzzük. A maradék 5 dkg cukrot a tojással, liszttel és a vaníliás cukorral simára keverjük, 1 dl hideg tejjel felengedjük, a tojásos keveréket a forró karamellbe öntjük, miközben habverővel szüntelenül kevergetjük. A tűzre visszatesszük, állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Üvegtányérokba vagy talpas poharakba öntjük, a tetejét pirított, tört cukorral vagy tejszínhabbal díszítjük. Jégbe hűtve kínáljuk.
Olcsó csokoládékrém.
Hozzávalók:
• két tojás,
• két evőkanál finomliszt,
• négy evőkanál cukor,
• egy csomag vaníliás cukor,
• 1 l tej,
• két púpozott evőkanál kakaópor.
A tojásokat, cukrot, lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport habverővel simára keverjük, a hideg tejjel lassan felengedjük, és állandóan kevergetve, gőz fölött krém sűrűségűre főzzük. Hűlés közben is kevergetjük, majd tányérkákba vagy poharakba öntjük, és a tetejét ízlés szerint befőttel, tejszínhabbal, reszelt csokoládéval (tortadarával) díszíthetjük.
Rumhab.
Hozzávalók:
• négy tojás,
• 10 dkg porcukor,
• 2-3 kanál erős rum,
• 5 dkg rumos tejben áztatott mazsola.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a rumot beleöntjük, belekeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot, a rumos tejben áztatott, lecsorgatott mazsolát is. Csak frissen jó!
Vaníliakrém.
Hozzávalók:
• 1 l tejszín,
• hat tojás,
• három evőkanál porcukor,
• egy csomag vaníliás cukor,
• egy evőkanál zselatin,
• egy evőkanál olaj.
7 dl tejszínt a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverünk, és gőz fölött, habverővel állandóan kevergetve krémmé főzzük. Lehűtjük, még langyosan beleszűrjük a 0,5 dl hideg vízben feloldott, 1-2 percig forralt, langyosra hűtött zselatint, majd ha teljesen kihűlt, de még nem dermedt meg, hozzáadjuk a maradék kemény habbá vert tejszínt. A formát olajjal vékonyan kikenjük, a krémet beleöntjük, mélyhűtőben megfagyasztjuk, és a formából tálra borítva kínáljuk. (Hatszemélyes adag!) Forma helyett kínálhatjuk talpas poharakban, üvegtányérokban, de ilyenkor a tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.
Vaníliahab.
Hozzávalók:
• két tojás,
• 6 dkg cukor,
• egy csomag vaníliás cukor,
• egy púpozott kiskanál finomliszt,
• 0,5 l tej,
• tortadara.
A tojássárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött sűrűre főzzük. A gőzről levéve, azon forrón belekeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot, amitől könnyűvé, habossá válik a krém. Óvatosan kell összekeverni, nehogy a habot megtörjük. Négy adagba osztjuk, a tetejére tortadarát hintünk, és jégbe hűtjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd
Meggyes süti..