Sütemény: Krémek, habok.

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Krémek, habok.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


 

network.hu
Angol pirított mandulakrém.

Hozzávalók:
•    hat tojásfehérje,
•    3 dl tejszín,
•    két evőkanál porcukor,
•    10 dkg mandula,
•    két evőkanál rum.

A tojásfehérjékből és a tejszínből külön-külön kemény habot verünk. A tojáshabba keverjük a cukrot, ezután hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a megpirított, vagdalt mandula kétharmad részét és a rumot. Négy adagba osztjuk, a tetejére hintjük a maradék pirított, vagdalt mandulát. 30-40 percre hűtőszekrénybe tesszük, utána tálaljuk, nem lehet sokáig eltenni. Gyors és különleges ízű édesség.

Csokoládéhab.

Hozzávalók:
•    négy tojásfehérje,
•    négy kiskanál kakaópor,
•    négy kiskanál porcukor.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukrot meg a kakaóport óvatosan belekeverjük. Azonnal kínáljuk, mert amíg friss, finom, habkönnyű krém, ha áll, összeesik.


 


network.hu

Francia csokoládéhab.

Hozzávalók:
•    25 dkg főzőcsokoládé,
•    hat tojás,
•    2 dl tejszín,
•    egy evőkanál porcukor vagy meggybefőtt.

A főzőcsokoládét összetördelve kis lábasba rakjuk, és gőzfürdőben felolvasztjuk. Levéve a gőzről, először a tojássárgájákkal, majd a fehérjékből vert kemény habbal összekeverjük. Tálba töltjük, és a hűtőszekrényben legalább fél óráig állni hagyjuk, hogy összeessen. (Tálalás előtt édes tejszínhabbal koronázhatjuk, esetleg meggyszemekkel rakhatjuk ki a tetejét, de nélküle is finom.)

Mokkakrém.

Hozzávalók:
•    2,5 evőkanál kakaópor,
•    hét evőkanál tej,
•    egy púpozott kiskanál Nescafé,
•    három tojássárgája,
•    15 dkg porcukor,
•    egy csapott evőkanál zselatin,
•    4 dl tejszín,
•    tortadara.

A kakaóport a tejjel simára keverjük, és sűrűre forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a Nescafét. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a 0,5 dl hideg vízzel simára kevert, egy percig kevergetve forralt, langyosra hűtött zselatint beleszűrjük, végül hozzáadjuk a lehűtött kakaót és a kemény habbá vert tejszínt is. Üvegtányérokba vagy talpas poharakba öntjük, a tetejére tortadarát hintünk.

Olcsó karamellkrém.

Hozzávalók:
•    25 dkg cukor,
•    6 dl tej,
•    egy tojás,
•    egy evőkanál finomliszt,
•    egy csomag vaníliás cukor,
a díszítéshez:
•    kevés pirított cukor vagy tejszínhab.

Megpirítunk 20 dkg cukrot, és 0,5 l tejjel felengedve, karamellé főzzük. A maradék 5 dkg cukrot a tojással, liszttel és a vaníliás cukorral simára keverjük, 1 dl hideg tejjel felengedjük, a tojásos keveréket a forró karamellbe öntjük, miközben habverővel szüntelenül kevergetjük. A tűzre visszatesszük, állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Üvegtányérokba vagy talpas poharakba öntjük, a tetejét pirított, tört cukorral vagy tejszínhabbal díszítjük. Jégbe hűtve kínáljuk.


 

network.hu

Olcsó csokoládékrém.

Hozzávalók:
•    két tojás,
•    két evőkanál finomliszt,
•    négy evőkanál cukor,
•    egy csomag vaníliás cukor,
•    1 l tej,
•    két púpozott evőkanál kakaópor.

A tojásokat, cukrot, lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport habverővel simára keverjük, a hideg tejjel lassan felengedjük, és állandóan kevergetve, gőz fölött krém sűrűségűre főzzük. Hűlés közben is kevergetjük, majd tányérkákba vagy poharakba öntjük, és a tetejét ízlés szerint befőttel, tejszínhabbal, reszelt csokoládéval (tortadarával) díszíthetjük.

Rumhab.

Hozzávalók:
•    négy tojás,
•    10 dkg porcukor,
•    2-3 kanál erős rum,
•    5 dkg rumos tejben áztatott mazsola.

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a rumot beleöntjük, belekeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot, a rumos tejben áztatott, lecsorgatott mazsolát is. Csak frissen jó!

Vaníliakrém.

Hozzávalók:
•    1 l tejszín,
•    hat tojás,
•    három evőkanál porcukor,
•    egy csomag vaníliás cukor,
•    egy evőkanál zselatin,
•    egy evőkanál olaj.

7 dl tejszínt a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverünk, és gőz fölött, habverővel állandóan kevergetve krémmé főzzük. Lehűtjük, még langyosan beleszűrjük a 0,5 dl hideg vízben feloldott, 1-2 percig forralt, langyosra hűtött zselatint, majd ha teljesen kihűlt, de még nem dermedt meg, hozzáadjuk a maradék kemény habbá vert tejszínt. A formát olajjal vékonyan kikenjük, a krémet beleöntjük, mélyhűtőben megfagyasztjuk, és a formából tálra borítva kínáljuk. (Hatszemélyes adag!) Forma helyett kínálhatjuk talpas poharakban, üvegtányérokban, de ilyenkor a tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.

Vaníliahab.

Hozzávalók:
•    két tojás,
•    6 dkg cukor,
•    egy csomag vaníliás cukor,
•    egy púpozott kiskanál finomliszt,
•    0,5 l tej,
•    tortadara.

A tojássárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött sűrűre főzzük. A gőzről levéve, azon forrón belekeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot, amitől könnyűvé, habossá válik a krém. Óvatosan kell összekeverni, nehogy a habot megtörjük. Négy adagba osztjuk, a tetejére tortadarát hintünk, és jégbe hűtjük.



*




 

Címkék: angol pirított mandulakrém csokoládékrém habok karamellkrém krémek mokkakrém rumhab sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu