Sütemény: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3715 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütiimádók klubja hírei

 

 

Sajtos roló

 

Sajtkrém:

30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni

Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni

 

Egy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk.

 

Egész tojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk.

 

Csíkonként darabolt főzőkanál nyélre tekerjük.

(Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki).

Tovább 

 

 

Pudingos - gesztenyés szelet

 

Hozzávalók:

60 dkg liszt

20 dkg zsír vagy margarin

15 dkg cukor

1 cs. Szalalkáli

1 dl tej

2 tojás

1 színes aroma ( vérnarancs vagy meggy)

 

A krémhez:

2 cs. vaníliás pudingpor

7 dl tej

cukor ízlés szerint

15 dkg vaj vagy margarin

20 dkg porcukor

25 dkg gesztenyemassza

 

A tetejére:

30 dkg porcukor,

3 cl rum

 

A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük.

Tovább 

 

 

 

Madártej szelet

 

Hozzávalók:

8 tojás

12 evőkanál cukor

13 evőkanál liszt

2 vaniliáscukor

4 dl tej

18 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 teáskanál sütőpor

4 dl tejszín

 

8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük.

 

Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverjük.

Tovább 

 

 

Kókusz szelet

 

Tészta:

30 dkg liszt

1/2 cs sütőpor

2 ek kakaópor

15 dkg porcukor

1 tojás

15 dkg margarin

 

Töltelék:

6 db tojásfehérje

20 dkg porcukor

20 dkg kókuszreszelék

 

Krém:

6tojás sárgája

3ek liszt

3dl tej

4cs van. cukor

25dkg margarin

20dkg porcukor

 

csoki reszelék

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük, majd 2db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor tegyünk bele 2-3ek tejet.

Tovább 

 Túrórudolf.

2 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

***Túrórudolf. ***


Hozzávalók tésztához: 

·  30 dkg liszt,

·  15 dkg margarin,

·  1 tojássárgája,

·  1 evőkanál cukor,

·  2 evőkanál kakaó,

·  késhegynyi szódabikarbóna,

·  1 dl tejföl.

Töltelékhez:

·  10 dkg mazsola,

·  50 dkg túró,

·  20 dkg cukor,

·  4 tojás,

·  3-4 evőkanál búzadara,

·  vaníliás cukor,

·  reszelt citromhéj.

Csoki mázhoz:

·  20 dkg porcukor,

·  3 evőkanál kakaó,

·  5 dkg vaj,

·  3 evőkanál forró víz.

Tovább 

 

 

Bounty szelet

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

25 dkg margarin

30 dkg porcukor

8 egész tojás

1 cs. Sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

citromhéj

1 cs. vanília ízű nem főzős pudingpor

kakaópor

4 dl tej

kókuszreszelék

 

Elkészítjük a főzés nélküli pudingport 4 dl tejjel.

 

A margarint gépi habverővel simára keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a van. cukrot és a reszelt citromhéjat. A sütőport a liszttel elkeverjük.

Tovább 

 

 

Hatlapos

 

Tészta:

60 dkg liszt

10 dkg zsír vagy margarin

12 dkg porcukor

1 szalalkáli

2 tojás

annyi tej amennyit felvesz ( kb. 4 dl )

 

Krém:

4 cs. vanília pudingpor

kakaópor

1.70 l tej

ízlés szerint cukor

1 vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk.

A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel.

Sütőpapíron, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

Tovább 

 

 

Gesztenyés tekercs

 

A tésztához:

 

25 dkg darált keksz

18 dkg margarin

10 dkg porcukor

0.5 dl rum

1 evőkanál kókuszreszelék

2 kiskanál kakaópor

 

A krémhez:

25 dkg gesztenyemassza

12 dkg margarin

10 dkg porcukor

1-2 kiskanál rum

 

kb. 10 dkg csokoládé a bevonáshoz.

 

Elkészítés: A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni.

Tovább 

 

 

Burgonyás linzer

 

Hozzávalók:

20 dkg zsír,

20 dkg cukor,

20 dkg főtt áttört burgonya,

50 dkg liszt,

fél citrom reszelt héja,

1/2 csomag sütőpor,

1 egész tojás,

lekvár.

 

Elkészítése:

A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a főtt áttört burgonyát, a lisztet, a citromhéját, a sütőport, és jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, minden második tészta közepét gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk.

Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.

Tovább 

 

 

Burgonyás patkók.

 

8 nagyobb burgonyát héjában megfőzzük, forrón áttörünk,

Fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk.

A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk.

A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük.

Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu