Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Sajtos roló
Sajtkrém:
30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni
Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni
Egy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk.
Egész tojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk.
Csíkonként darabolt főzőkanál nyélre tekerjük.
(Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki).
Pudingos - gesztenyés szelet
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg zsír vagy margarin
15 dkg cukor
1 cs. Szalalkáli
1 dl tej
2 tojás
1 színes aroma ( vérnarancs vagy meggy)
A krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
7 dl tej
cukor ízlés szerint
15 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
A tetejére:
30 dkg porcukor,
3 cl rum
A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük.
|
|
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Madártej szelet
Hozzávalók:
8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 vaniliáscukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 dl tejszín
8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük.
Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverjük.
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Kókusz szelet
Tészta:
30 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2 ek kakaópor
15 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg margarin
Töltelék:
6 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Krém:
6tojás sárgája
3ek liszt
3dl tej
4cs van. cukor
25dkg margarin
20dkg porcukor
csoki reszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük, majd 2db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor tegyünk bele 2-3ek tejet.
***Túrórudolf. ***
Hozzávalók tésztához:
· 30 dkg liszt,
· 15 dkg margarin,
· 1 tojássárgája,
· 1 evőkanál cukor,
· 2 evőkanál kakaó,
· késhegynyi szódabikarbóna,
· 1 dl tejföl.
Töltelékhez:
· 10 dkg mazsola,
· 50 dkg túró,
· 20 dkg cukor,
· 4 tojás,
· 3-4 evőkanál búzadara,
· vaníliás cukor,
· reszelt citromhéj.
Csoki mázhoz:
· 20 dkg porcukor,
· 3 evőkanál kakaó,
· 5 dkg vaj,
· 3 evőkanál forró víz.
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Bounty szelet
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
8 egész tojás
1 cs. Sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
citromhéj
1 cs. vanília ízű nem főzős pudingpor
kakaópor
4 dl tej
kókuszreszelék
Elkészítjük a főzés nélküli pudingport 4 dl tejjel.
A margarint gépi habverővel simára keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a van. cukrot és a reszelt citromhéjat. A sütőport a liszttel elkeverjük.
Hatlapos
Tészta:
60 dkg liszt
10 dkg zsír vagy margarin
12 dkg porcukor
1 szalalkáli
2 tojás
annyi tej amennyit felvesz ( kb. 4 dl )
Krém:
4 cs. vanília pudingpor
kakaópor
1.70 l tej
ízlés szerint cukor
1 vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk.
A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel.
Sütőpapíron, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
Gesztenyés tekercs
A tésztához:
25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
0.5 dl rum
1 evőkanál kókuszreszelék
2 kiskanál kakaópor
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
1-2 kiskanál rum
kb. 10 dkg csokoládé a bevonáshoz.
Elkészítés: A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni.
Burgonyás linzer
Hozzávalók:
20 dkg zsír,
20 dkg cukor,
20 dkg főtt áttört burgonya,
50 dkg liszt,
fél citrom reszelt héja,
1/2 csomag sütőpor,
1 egész tojás,
lekvár.
Elkészítése:
A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a főtt áttört burgonyát, a lisztet, a citromhéját, a sütőport, és jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, minden második tészta közepét gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk.
Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.
Burgonyás patkók.
8 nagyobb burgonyát héjában megfőzzük, forrón áttörünk,
Fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk.
A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk.
A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük.
Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu