Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szilvás sütemény 1.
Hozzávalók 4 főre:
22 dkg margarin
18 dkg cukor
2-3 ek méz
3 tojás
3 tk sütőpor
45 dkg liszt
1-2 ek tej (ha szükséges)
1 csg vaníliás cukor
1 tk fahéj
50 dkg szilva
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, a magját kiszedjük. Egy lapostányéron a magházzal felfelé sorba tesszük a fél szilvákat, és rászórjuk a fahéjat és a vaníliás cukrot. Félretesszük.
A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a mézet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kisebb részletekben a habosra kevert margarinhoz adagoljuk, és simára keverjük. Ha túl sűrű lenne, néhány ek tejjel higíthatjuk, de ha megfelelő a tésztánk állaga, akkor nem szükséges hozzáadni tejet.
A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit vagy egy kör alakú sütőformát kivajazunk, kilisztezünk, és belesimítjuk a tésztát. Nem baj, ha ekkor még laposnak tűnik, sütésnél szépen fel fog emelkedni a tészta.
Villával megszurkáljuk, hogy könnyebben átsüljön. A fél szilvákat húsukkal lefelé fordítva, szépen sorba tesszük a tetején.
Tűpróbáig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
*
Szilvás sütemény 2.
Hozzávalók 6 főre:
10 dkg cukor
10 dkg margarin
4 tojás
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
2 tk sütőpor
20 dkg finomliszt
75 dkg szilva
5 dkg mandulaforgács
Egy német receptes oldalon találtam rá erre a receptre (Az osztrákok és a németek kedvelt süteménye.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokosra (légkeverésen 175 fok).
A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
A szilvát kimagozzuk és negyedekre vágjuk.
A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót, a lisztet, a citromhéjat és gépi habverővel jól összekeverjük.
A tortaformát (kb. 24 cm átmérőjűt) kivajazzuk, kilisztezzük és a tésztát beleöntjük.
A tetejére szorosan elhelyezzük a szilvanegyedeket. Megszórjuk mandulaforgáccsal és kb. 50 perc alatt megsütjük.
(Ha a tetején a mandula nagyon barnulna, akkor menet közben egy fóliával letakarjuk.)
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd
Meggyes süti..