Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vizes piskóta (alaprecept)
Hozzávalók:
4 tojás,
24 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
8 evőkanál víz,
csipet só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, s apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzáadjuk a cukros masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is.
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Áfonyás kenyér
Hozzávalók:
4 db tojás,
6 dl tej,
4 evőkanál cukor,
50 dkg liszt,
20 dkg vaj,
1 csomag sütőpor, áfonya lekvár ízlés szerint.
Elkészítése: a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, az áfonya lekvárt és a sütőporos lisztet.
A tojások fehérjéből kemény habot készítünk és hozzákeverjük az eddig elkészült masszához, majd sütőformában 180 fokon kb. 40 percig sütjük és tetejére csokoládét reszelünk.
|
|
Erdélyi tepertős pogácsa
Hozzávalók:
Fél kg liszt,
fél kg tepertő,
2 tojás,
2,5 dl tej,
1 dl tejföl,
1 cs sütőpor,
só,
bors.
A tepertőt húsdarálón ledarálom, majd a liszttel, 1 tojással, tejjel, tejföllel és sütőporral jól átgyúrom.
Hideg helyen legalább 1 órán át állni hagyom.
Kétujjnyi vastagságúra nyújtom, pogácsaszaggatóval kiszúrom és sütőlemezre teszem.
A felületét káróformájúra bevagdalom és felvert tojással kenem be.
RUMPUNCS-TORTA KONYAKMEGGYEL.
Első lépésként rámoljuk bele a fagyasztott meggyet (nyáron rendes meggyet) egy lábosba, öntsünk rá egy üveg sütőrumot (2 dl), tegyünk bele 2-3 ek. cukrot, és forraljuk fel.
Forrdogáljon 1-2 percig, majd zárjuk le a gázt, és hagyjuk állni. Minél tovább, annál jobb.
Meg lehet már előtte nap is csinálni.
Utána megsütjük a tésztát. Jelen esetben egy 8 tojásos piskóta volt. (Ha valaki ennek a receptjét is igényli, szóljon.)
Amíg sülöget, jöhetnek a krémek:
1.:
Fogunk egy puncspudingot, és előírás szerint megcsináljuk.
IGAZI (PARASZTOS) KRUMPLISPOGÁCSA.
Megpucolunk 2-2,5 kg krumplit, feldaraboljuk, és só nélkül feltesszük főni.
Amikor megfőtt, leszűrjük, és úgy forrón azonnal áttörjük krumplinyomóval, hozzáadunk 1 kocka (25 dkg) margarint, és jól összedolgozzuk (hagyjuk, hogy a margarin elolvadjon a forró krumpliban).
Aztán megsózzuk, és hagyjuk kicsit kihűlni, hogy gyúrni lehessen.
Amikor eléggé kihűlt, akkor elkezdjük a lisztet adagolni. Először kevergessük a lábosban,
amiben a krumplit főztük, majd ha már lehet gyúrni, akkor borítsuk ki gyúródeszkára.
Királyi gesztenyetorta
Hozzávalók:
Tésztához:
100 g margarin
6 db tojás
400 g gesztenyepüré
50 g liszt
180 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
100 g darált mandula
Töltelékhez:
2 dl tejszín
50 g porcukor
1 ek. zselatin
0,5 dl víz
Díszítéshez:
100 g gesztenyepüré
150 g szeletelt mandula
Elkészítés:
A margarint a tojássárgájával, a cukor 2/3-ával és a Maroni Arany gesztenyepürével
kihabosítjuk. Habbá verjük a tojásfehérjét a megmaradt 1/3 cukorral, majd összekeverjük, és a végén belekeverjük a lisztben elkevert mandulát.
Maroni alagút
Hozzávalók:
piskóta lap
200 g gesztenyepüré
100 g porcukor
300 g tejszínhab
20 g zselatin
Elkészítés:
A piskótalappal béleljünk ki egy őzgerincformát.
Készítsük el a krémet.
Keverjük össze a gesztenyepürét a porcukorral, majd a 3/4 rész felvert tejszínhabbal. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, és vízgőzön felolvasztjuk, majd belecsurgatjuk gesztenyekrémbe, és elkeverjük.
Az így elkészített krémet a piskótával kibélelt formába töltjük, és piskótával fedjük be.
Diós lepény
Hozzávalók:
46 dkg rétesliszt,
39 dkg margarin,
26 dkg porcukor,
4 db tojás sárgája,
0,7 dl rum,
csipetnyi só.
A töltelék:
6 db tojás fehérje,
10 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
20 dkg margarin,
20 dkg darált dió
Elkészítése: a 4 db tojássárgáját, a margarint, a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, és a rumot összedolgozzuk, és egy habkártyával a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás