Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Diós hókifli
Hozzávalók:
30 dkg Rama sütőmargarin,
fél citrom reszelt héja,
1 db tojás,
2 db tojássárgája,
20 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
50 dkg finomliszt,
1 csomag vaníliás cukor,
porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat.
A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
|
|
Tea és egy kis süti
Sósrudak mákkal.
Negyed kiló lisztet,1 tojást, 20 dkg főtt, hideg reszelt burgonyát összegyúrunk 12 deka zsírral, vagy 12 dkg olajjal és egy késhegynyi szódabirkarbónával, azután félujjnyi vastagra nyújtjuk, ceruza szélességú csíkokra felvágjuk, ebből fél ceruza hosszúságú rudacskákat vágunk. Felvert tojással megkenjük, mákba belemártjuk, azután kikent és liszttel meghintett tepsiben pirosra sütjük.
Sajtos rúd
A 14 dkg lisztet,14 dkg margarint, 14 deka főtt, áttört burgonyát, 14 deka sajtot, sót, egy tojást összegyúrunk és kétszer egymás után vékonyra kinyújtunk, háromszorosan összehajtva.
Gundel diós és mákos beigli
Hozzávalók 4 - 4 beiglihez:
a tésztához:
1 kg liszt
40 dkg vaj (vagy margarin)
2 dkg élesztő
15 dkg porcukor
4 tojássárgája
2,5 dl tej
1 kk vaníliás cukor
1 reszelt citromhéj
a rudak megkenéséhez:
1 tojás sárgája és fehérje
mákos töltelékhez:
1/2 kg darált mák
15 dkg méz
5 dkg mazsola
1,5 dl tej
1 cs. vaníliáscukor
15 dkg kristálycukor
diós töltelékhez:
1/2 kg darált dió
15 dkg méz
5 dkg mazsola
1,5 dl tej
1 vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
1 kk őrölt fahéj
A vajat a liszttel elmorzsolom.
Gesztenyés beigli
Hozzávalók
Tésztához:
300 g liszt
150 g vaj
0,8 dl tej
1 db tojássárgája
30 g porcukor
10 g élesztő
1 csipet só
Töltelékhez:
40 dkg gesztenyepüré
2,5 dkg vaj
3 dkg mazsola
1 tojássárgája
Kenés:
1 egész tojás + 1 sárgája
Elkészítés:
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel.
A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihentetjük.
Itt a farsang, farsang pedig elképzelhetetlen fánk nélkül.
Február 1-én vasárnap 15 órától Krapfen Fest a Sváb Sarokban.
Fánkszépségverseny, fánksütés hagyományos módszerrel, kóstoló, muzsika a SchwabenKraft zenekartól, forralt bor a Kertbarátoktól.
Várjuk az otthon elkészült fánkokat a versenyre, a fánkot evőket a kóstolóra, és mindenkit, aki kíváncsi, hogyan kell elkészíteni a finomságokat.
*
Zsóka almás rétese.
Hozzávalók:
2,5 csésze finomliszt,
csipetnyi só,
1 kávéskanál sütőpor,
2/3 csésze víz,
1 tojás,
1 evőkanál ecet,
4 evőkanál olaj,
1 csésze zsemlemorzsa,
1,5 csésze darált dió,
4 csésze kimagozott, hámozott almaszelet,
2 kávéskanál fahéj,
1 csésze mazsola,
0,5 csésze cukor,
porcukor a meghintéshez,
olaj vagy olvasztott vaj a megkenéshez.
A megszitált lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, valamint a meleg vízzel, ecettel és az olajjal felvert tojással.
Csokoládés málnatorta
Hozzávalók:
Omlóstésztalap,
30 dkg étcsoki,
5 dl sovány tejszín,
4 nagy tojássárgája,
25 dkg friss málna.
A tésztával kibélelünk egy 25 cm tortaformát. 15 percig sütjük,
A csokoládét és a tejszínt edénybe tesszük, gőzfürdön megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját összekeverjük kézi mixerrel. Beleforgatjuk a málnát,ráöntjük a tésztára, beletesszük a sütőbe. 25 30 percig sütjük, amig a töltelék megszilárdul.
Kihült tálaljuk.
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Túrós krémes.
Hozzávalók:
40 dkg vajastészta,
25 dkg túró,
15 dkg krémpor,
5 dl tej,
20 dkg porcukor,
2 dkg vanília,
3 dl tejszín,
6 tojás.
A vajastésztából 2 vékony lapot sütünk.
A krémport 5 dl tejben megfőzzük, hozzáadjuk a tíz deka porcukorral elkevert tojássárgákat, még forrón a tojások habját.
Kihűtve belekeverjük a kemény tejszínhabot, az áttört túrót.
A krémet a tésztalapok közé töltjük.
Kockára vágva, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás