Sütemény: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütiimádók klubja hírei

 Diós hókifli.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Diós hókifli

 

Hozzávalók:

30 dkg Rama sütőmargarin,

fél citrom reszelt héja,

1 db tojás,

2 db tojássárgája,

20 dkg darált dió,

20 dkg porcukor,

50 dkg finomliszt,

1 csomag vaníliás cukor,

porcukor a szóráshoz.

 

Elkészítése:

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat.

A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.

Tovább 

 

network.hu

 

 

 

 

*

 

 

 

 

 



Tea és egy kis süti

network.hu


Sósrudak mákkal.

Negyed kiló lisztet,1 tojást, 20 dkg főtt, hideg reszelt burgonyát összegyúrunk 12 deka zsírral, vagy 12 dkg olajjal és egy késhegynyi szódabirkarbónával, azután félujjnyi vastagra nyújtjuk, ceruza szélességú csíkokra felvágjuk, ebből fél ceruza hosszúságú rudacskákat vágunk. Felvert tojással megkenjük, mákba belemártjuk, azután kikent és liszttel meghintett tepsiben pirosra sütjük.

Sajtos rúd

A 14 dkg lisztet,14 dkg margarint, 14 deka főtt, áttört burgonyát, 14 deka sajtot, sót, egy tojást összegyúrunk és kétszer egymás után vékonyra kinyújtunk, háromszorosan összehajtva.

Tovább 


Gundel diós és mákos beigli

 

 

network.hu

 

Hozzávalók 4 - 4 beiglihez:
a tésztához:
1 kg liszt  
40 dkg vaj (vagy margarin)
2 dkg élesztő  
15 dkg porcukor
4 tojássárgája
2,5 dl tej
1 kk vaníliás cukor
1 reszelt citromhéj

a rudak megkenéséhez:
1 tojás sárgája és fehérje

mákos töltelékhez:
1/2 kg darált mák
15 dkg méz
5 dkg mazsola
1,5 dl tej
1 cs. vaníliáscukor
15 dkg kristálycukor

diós töltelékhez:
1/2 kg darált dió
15 dkg méz
5 dkg mazsola
1,5 dl tej
1 vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
1 kk őrölt fahéj

A vajat a liszttel elmorzsolom.

Utolsó hozzászólás

Németh Lajosné Ilse üzente 9 éve

A tészta vastagságát kell átszurkálni, , akkor a lyukak úgy működnek mint a kémény, és azokon távozik a gőz.

Tovább 


Gesztenyés beigli

Hozzávalók

Tésztához:
300 g liszt
150 g vaj
0,8 dl tej
1 db tojássárgája
30 g porcukor
10 g élesztő
1 csipet só

Töltelékhez:
40 dkg gesztenyepüré
2,5 dkg vaj
3 dkg mazsola
1 tojássárgája

Kenés:
1 egész tojás + 1 sárgája

Elkészítés:
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel.
A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihentetjük.

Tovább 


network.hu


Itt a farsang, farsang pedig elképzelhetetlen fánk nélkül.

Február 1-én vasárnap 15 órától Krapfen Fest a Sváb Sarokban.

Fánkszépségverseny, fánksütés hagyományos módszerrel, kóstoló, muzsika a SchwabenKraft  zenekartól, forralt bor a Kertbarátoktól.

Várjuk az otthon elkészült fánkokat a versenyre, a fánkot evőket a kóstolóra, és mindenkit,  aki kíváncsi, hogyan kell elkészíteni a finomságokat.



*



 

Tovább 

 

network.hu


Zsóka almás rétese.

Hozzávalók:
2,5 csésze finomliszt,
csipetnyi só,
1 kávéskanál sütőpor,
2/3 csésze víz,
1 tojás,
1 evőkanál ecet,
4 evőkanál olaj,
1 csésze zsemlemorzsa,
1,5 csésze darált dió,
4 csésze kimagozott, hámozott almaszelet,
2 kávéskanál fahéj,
1 csésze mazsola,
0,5 csésze cukor,
porcukor a meghintéshez,
olaj vagy olvasztott vaj a megkenéshez.

A megszitált lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, valamint a meleg vízzel, ecettel és az olajjal felvert tojással.

Tovább 


network.hu


Csokoládés málnatorta

Hozzávalók:
Omlóstésztalap,
30 dkg étcsoki,
5 dl sovány tejszín,
4 nagy tojássárgája,
25 dkg friss málna.

A tésztával kibélelünk egy 25 cm tortaformát. 15 percig sütjük,
A csokoládét és a tejszínt edénybe tesszük, gőzfürdön megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját összekeverjük kézi mixerrel. Beleforgatjuk a málnát,ráöntjük a tésztára, beletesszük a sütőbe. 25 30 percig sütjük, amig a töltelék megszilárdul.
Kihült tálaljuk.

Tovább 

Túrós krémes.

Hozzávalók:
40 dkg vajastészta,
25 dkg túró,
15 dkg krémpor,
5 dl tej,
20 dkg porcukor,
2 dkg vanília,
3 dl tejszín,
6 tojás.

A vajastésztából 2 vékony lapot sütünk.
A krémport 5 dl tejben megfőzzük, hozzáadjuk a tíz deka porcukorral elkevert tojássárgákat, még forrón a tojások habját.
Kihűtve belekeverjük a kemény tejszínhabot, az áttört túrót.
A krémet a tésztalapok közé töltjük.
Kockára vágva, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu