Sütemény: Gundel diós és mákos beigli

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Gundel diós és mákos beigli

 

 

network.hu

 

Hozzávalók 4 - 4 beiglihez:
a tésztához:
1 kg liszt  
40 dkg vaj (vagy margarin)
2 dkg élesztő  
15 dkg porcukor
4 tojássárgája
2,5 dl tej
1 kk vaníliás cukor
1 reszelt citromhéj

a rudak megkenéséhez:
1 tojás sárgája és fehérje

mákos töltelékhez:
1/2 kg darált mák
15 dkg méz
5 dkg mazsola
1,5 dl tej
1 cs. vaníliáscukor
15 dkg kristálycukor

diós töltelékhez:
1/2 kg darált dió
15 dkg méz
5 dkg mazsola
1,5 dl tej
1 vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
1 kk őrölt fahéj

A vajat a liszttel elmorzsolom. Gyorsan dolgozok, nehogy a vaj túlságosan megolvadjon, majd a hozzávalókat is belegyúrom.
8 egyenlő részre osztom a tésztát és mindegyiket gömbbé formálva, nedves konyharuhával letakarva 1 órára a hűtőbe teszem pihentetni.
Ezalatt elkészítem a töltelékeket.

A megtisztított mazsolát vízben pihentetem, hogy megduzzadjon kicsit.
A tejhez hozzáadom a mézet, a vaníliás cukrot, és folyamatosan keverve felforralom. A lecsepegtetett mazsolát összekeverem a darált mákkal és a tejjel leforrázom. Ne adjuk egyszerre az egészet a mákhoz, nehogy a töltelék túl híg legyen. A töltelékből 8 gömböt formálok.
A diós tölteléket ugyanígy készítem el.

A tésztát ovális formára kinyújtom, a széleit picit felhajtom – így nem folyik ki sütésnél a töltelék – és vizes kézzel a tölteléket a tésztára simítom. Felhajtom, a széleit visszatömködöm. Először a tojás sárgájával, ha megszáradt, a fehérjével kenem meg. Ha megszáradt (ez utóbbitól lesz márványos és repedezett) villával megszurkálom, hogy a távozó gőz ne repessze meg a tésztát). Előmelegített sütőben (180-200 fok) kettesével megsütöm.

 A tésztát és a tölteléket sorra kerülésükig a hűtőben tartom

*

Címkék: beigli gundel diós és mákos beigli recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Németh Lajosné Ilse üzente 9 éve

A tészta vastagságát kell átszurkálni, , akkor a lyukak úgy működnek mint a kémény, és azokon távozik a gőz.

Válasz

Kabainé Ági üzente 9 éve

Én is mindig megszurkálom és mégis kirepednek.

Válasz

Németh Lajosné Ilse üzente 9 éve

" villával megszurkálom, hogy a távozó gőz ne repessze meg a tésztát"

Írva vagyon a receptben.

Ha elmulasszuk a szurkálást akkor bizony kirepednek.

Válasz

Kabainé Ági üzente 9 éve

Nagyon szépek a beiglik.Ezek nem repednek ki?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu