Sütemény: blog

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütiimádók klubja hírei

 Krémek, habok.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


 

network.hu
Angol pirított mandulakrém.

Hozzávalók:
•    hat tojásfehérje,
•    3 dl tejszín,
•    két evőkanál porcukor,
•    10 dkg mandula,
•    két evőkanál rum.

A tojásfehérjékből és a tejszínből külön-külön kemény habot verünk. A tojáshabba keverjük a cukrot, ezután hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a megpirított, vagdalt mandula kétharmad részét és a rumot. Négy adagba osztjuk, a tetejére hintjük a maradék pirított, vagdalt mandulát.

Tovább 


A fánk. (Zilahy Ágnes)

Egy kiló legfinomabb liszthez alkalmazzunk négy deka teljesen friss élesztőt. Az élesztőt helyezzük egy fél literes csészébe, öntsünk reá annyi langyos-meleg tejet, hogy félig legyen a csésze tejjel. Ebbe az élesztős tejbe tegyünk egy kanál lisztet és egy kevés czukrot; keverjük ezeket jól össze. Ha jó az élesztő, a tészta néhány percz alatt felfut az edényben. Ügyeljünk tehát reá, hogy ki ne fusson. Ha az élesztő az anyagot gyorsan meg nem növeli, meg ne próbáljunk vele fánkot késziteni, mert az haszontalan dolog lenne; a fánk jóságához főkellék a jó és sok élesztő.

Utolsó hozzászólás

bartis magdi üzente 14 éve

Mivel lassa itt van ,,hushagyo kedd,,ilyenkor mindig farsangi fankot szoktam sutni es ezert ezt a receptet is kiprobalom,ehhez hasonloan szoktam en is csinalni.barack lekvarral is nagyon finom!!

Tovább 

 

 

 

Madártejes zsemlepuding hideg téli napokra

 

 

 

network.hu

 

 

A madártejes zsemlepuding tetején a vékony réteg cukor éppen úgy ropog, mint a frissen esett hó. Egyszerű, finom, nem lehet megunni.

 

Hozzávalók:

6 szikkadt zsemle

6 dl tej

10 dkg + 2 evőkanál cukor

1/2 vaníliarúd kikapart magja

3 tojás

vaj

 

A 3 tojás habosra keverem a 10 dkg kristálycukorral, belekeverem a vaníliarúd kikapart magjait – a vanília héját pedig üvegbe teszem és feltöltöm cukorral, pár hét múlva remek vaníliás cukor -, majd felöntöm a tejjel, még egyszer átkeverem és beletépkedem a szikkadt zsemléket.

Utolsó hozzászólás

Madarász Lajosné Éva üzente 10 éve

Na de ilyet !!!!Éppen ma gondoltam a madártejre, amit régebben minden héten csináltam.
Köszönöm , kipróbálom

Tovább 

Adventi koncert

Maklári József vegyeskar és Horváth Adrienn zongoraművész közreműködésével

network.hu


Piliscsaba, Templom tér 9. Klarissza-ház



*




 

 

Karácsonyi hablánc

 

Hozzávalók:

4 tojás fehérje,

7 dkg kristálycukor,

20 dkg cukor,

egy kevés víz,

6 dkg porcukor,

piros ételfesték a színezéshez

 

A tojás fehérjéből a finom kristálycukorral nagyon kemény habot verünk.

A 20 dkg cukorból, és egy kevés vízből sűrű szirupot főzünk, folyamatos keverés közben beleöntjük a habba, és addig verjük, míg kihűl. A hab nagyon kemény legyen! Azután belekeverjük a porcukrot, és a masszát két részre osztjuk.

Tovább 

 A kakaóról.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Kakaó.

         

 

 

 

network.hu

 

 

 

A kakaó a mályvavirágúak (Malvales) rendjében a kakaóformák (Byttnerioideae) alcsaládjának legismertebb nemzetsége, a legkedveltebb élvezeti növények egyike. A csokoládé alapanyaga.

 

Származása, élőhelye:

Dél-Amerika esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik. A gyengén savanyú (pH 4-7,5) talajokat kedveli.

 

Megjelenése, felépítése:

A természetben több faj fája akár 15 m magasra is felcseperedhet, de az ültetvényeken a kakaófa (Theobroma cacao) nem nő 3 m-nél magasabbra.

Tovább 


Bejgli torta.


 

network.hu

Mennyiség:
16 szelet
Nehézségi fok:
könnyű
Elkészítési idő:
2 óra+pihentetés

Hozzávalók a tésztához:
2 dkg élesztő,
0,25 dl tej,
2 kiskanál kristály cukor,
50 dkg finom liszt,
25 dkg Rama sütőmargarin,
25 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
2 evőkanál rum,
1 evőkanál tejföl,
fél citrom reszelt héja,
fél kiskanál só,
a tészta nyújtásához: finom liszt,

a töltelékekhez:
30-30 dkg darált dió és mák,
30 dkg porcukor,
15 dkg mazsola,
1 citrom reszelt héja,
2-3 csomag vaníliás cukor,
kb.

Utolsó hozzászólás

Madarász Lajosné Éva üzente 11 éve

Nagyon ügyes ötlet, és finom lehet.Gratulálok !

Tovább 

 A karob.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


A karob.


A karobot Magyarországon nem túl régen ismerik, elsősorban a bio- és naturaboltokban kapható karobpor, és a belőle készített termékek. Sokan nem tudják mire használhatók, milyen előnyeik vannak. Röviden foglaljuk össze, mit kell tudni róluk.


TÖRTÉNETE, EREDETE


 

network.hu

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A karobot a szentjánoskenyérfa (Ceratonia L. ) terméséből állítják elő. A bibliai időkben a szentjánoskenyérfa nedvét édesítésre, és ezt a lét megerjesztve szeszes italok készítésére használták.

Tovább 

 

Mézeskalács házikó

 

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt,

15 dkg porcukor,

egy csapott kávéskanál szódabikarbóna,

fél csomag mézeskalács-fűszerkeverék,

3 dkg margarin,

egy tojás,

két tojássárgája,

125 ml méz.

A díszítéshez:

egy tojásfehérje,

20 dkg porcukor,

színes cukorka,

napraforgómag,

dió,

mandula.

 

A mézet és a margarint megmelegítjük.

Az összes hozzávalót egyszerre összegyúrjuk.

Tovább 

 

network.hu

 

 

Mézes

(karácsonyfa-figurának is jó)

 

Hozzávalók:

55 dkg liszt,

25 dkg méz,

10 dkg Ráma,

1 kanál fahéj (ízlés szerint evő-, vagy kávéskanál),

10 szem szegfűszeg (darálva),

3 egész tojás,

15 dkg kristálycukor,

1 kk szódabikarbóna,

2 tojásfehérje,

20 dkg porcukor

 

A mézet, a margarint, a fahéjat, szegfűszeget felforraljuk, és a fele lisztet a masszába tesszük (forrón)

A szódát a tojással és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzá a maradék lisztet.

Utolsó hozzászólás

Németh Lajosné Ilse üzente 10 éve

Kedves Rózsi!
A "Mézesek recepttel" képgalériában is találsz jó mézes recepteket.
Ilse

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu