Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Angol pirított mandulakrém.
Hozzávalók:
• hat tojásfehérje,
• 3 dl tejszín,
• két evőkanál porcukor,
• 10 dkg mandula,
• két evőkanál rum.
A tojásfehérjékből és a tejszínből külön-külön kemény habot verünk. A tojáshabba keverjük a cukrot, ezután hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a megpirított, vagdalt mandula kétharmad részét és a rumot. Négy adagba osztjuk, a tetejére hintjük a maradék pirított, vagdalt mandulát.
A fánk. (Zilahy Ágnes)
Egy kiló legfinomabb liszthez alkalmazzunk négy deka teljesen friss élesztőt. Az élesztőt helyezzük egy fél literes csészébe, öntsünk reá annyi langyos-meleg tejet, hogy félig legyen a csésze tejjel. Ebbe az élesztős tejbe tegyünk egy kanál lisztet és egy kevés czukrot; keverjük ezeket jól össze. Ha jó az élesztő, a tészta néhány percz alatt felfut az edényben. Ügyeljünk tehát reá, hogy ki ne fusson. Ha az élesztő az anyagot gyorsan meg nem növeli, meg ne próbáljunk vele fánkot késziteni, mert az haszontalan dolog lenne; a fánk jóságához főkellék a jó és sok élesztő.
|
|
Madártejes zsemlepuding hideg téli napokra
A madártejes zsemlepuding tetején a vékony réteg cukor éppen úgy ropog, mint a frissen esett hó. Egyszerű, finom, nem lehet megunni.
Hozzávalók:
6 szikkadt zsemle
6 dl tej
10 dkg + 2 evőkanál cukor
1/2 vaníliarúd kikapart magja
3 tojás
vaj
A 3 tojás habosra keverem a 10 dkg kristálycukorral, belekeverem a vaníliarúd kikapart magjait – a vanília héját pedig üvegbe teszem és feltöltöm cukorral, pár hét múlva remek vaníliás cukor -, majd felöntöm a tejjel, még egyszer átkeverem és beletépkedem a szikkadt zsemléket.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Karácsonyi hablánc
Hozzávalók:
4 tojás fehérje,
7 dkg kristálycukor,
20 dkg cukor,
egy kevés víz,
6 dkg porcukor,
piros ételfesték a színezéshez
A tojás fehérjéből a finom kristálycukorral nagyon kemény habot verünk.
A 20 dkg cukorból, és egy kevés vízből sűrű szirupot főzünk, folyamatos keverés közben beleöntjük a habba, és addig verjük, míg kihűl. A hab nagyon kemény legyen! Azután belekeverjük a porcukrot, és a masszát két részre osztjuk.
Kakaó.
A kakaó a mályvavirágúak (Malvales) rendjében a kakaóformák (Byttnerioideae) alcsaládjának legismertebb nemzetsége, a legkedveltebb élvezeti növények egyike. A csokoládé alapanyaga.
Származása, élőhelye:
Dél-Amerika esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik. A gyengén savanyú (pH 4-7,5) talajokat kedveli.
Megjelenése, felépítése:
A természetben több faj fája akár 15 m magasra is felcseperedhet, de az ültetvényeken a kakaófa (Theobroma cacao) nem nő 3 m-nél magasabbra.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 2 hozzászólás
Bejgli torta.
Mennyiség:
16 szelet
Nehézségi fok:
könnyű
Elkészítési idő:
2 óra+pihentetés
Hozzávalók a tésztához:
2 dkg élesztő,
0,25 dl tej,
2 kiskanál kristály cukor,
50 dkg finom liszt,
25 dkg Rama sütőmargarin,
25 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
2 evőkanál rum,
1 evőkanál tejföl,
fél citrom reszelt héja,
fél kiskanál só,
a tészta nyújtásához: finom liszt,
a töltelékekhez:
30-30 dkg darált dió és mák,
30 dkg porcukor,
15 dkg mazsola,
1 citrom reszelt héja,
2-3 csomag vaníliás cukor,
kb.
A karob.
A karobot Magyarországon nem túl régen ismerik, elsősorban a bio- és naturaboltokban kapható karobpor, és a belőle készített termékek. Sokan nem tudják mire használhatók, milyen előnyeik vannak. Röviden foglaljuk össze, mit kell tudni róluk.
TÖRTÉNETE, EREDETE
A karobot a szentjánoskenyérfa (Ceratonia L. ) terméséből állítják elő. A bibliai időkben a szentjánoskenyérfa nedvét édesítésre, és ezt a lét megerjesztve szeszes italok készítésére használták.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Mézeskalács házikó
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
egy csapott kávéskanál szódabikarbóna,
fél csomag mézeskalács-fűszerkeverék,
3 dkg margarin,
egy tojás,
két tojássárgája,
125 ml méz.
A díszítéshez:
egy tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
színes cukorka,
napraforgómag,
dió,
mandula.
A mézet és a margarint megmelegítjük.
Az összes hozzávalót egyszerre összegyúrjuk.
Mézes
(karácsonyfa-figurának is jó)
Hozzávalók:
55 dkg liszt,
25 dkg méz,
10 dkg Ráma,
1 kanál fahéj (ízlés szerint evő-, vagy kávéskanál),
10 szem szegfűszeg (darálva),
3 egész tojás,
15 dkg kristálycukor,
1 kk szódabikarbóna,
2 tojásfehérje,
20 dkg porcukor
A mézet, a margarint, a fahéjat, szegfűszeget felforraljuk, és a fele lisztet a masszába tesszük (forrón)
A szódát a tojással és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzá a maradék lisztet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás