Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mézeskalács házikó
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
egy csapott kávéskanál szódabikarbóna,
fél csomag mézeskalács-fűszerkeverék,
3 dkg margarin,
egy tojás,
két tojássárgája,
125 ml méz.
A díszítéshez:
egy tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
színes cukorka,
napraforgómag,
dió,
mandula.
A mézet és a margarint megmelegítjük.
Az összes hozzávalót egyszerre összegyúrjuk. Lassan áll össze a kezünk melegétől, de ne tegyünk hozzá vizet.
A mézes tésztát pár órán keresztül pihentetni kell a hűtőben, mielőtt kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle, de fóliába csomagolva a hűtőben néhány napig is eláll.
Egyszerre csak kis darabot vegyünk ki a hűtőből. Lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk.
Késsel kivágjuk a házikó egyik oldalát, és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
Sorban elkészítjük a ház minden darabját, ha maradt még tészta, kis gyerek- és boszorkányalakot is kivághatunk.
Készítsünk előre kartonsablonokat!
A ház oldalához ajánlott legkisebb méret két darab 15x11 cm-es téglalap, illetve két darab 11x11 cm-es négyzet az elejéhez és hátához, a tetőhöz két darab 15x7 cm-es téglalap.
Ne felejtsünk el kis ablak- és ajtónyílást, a két tetőelemre pedig kis kéménylyukat vágni.
A tepsiben lazán helyezzük el a lapokat, mert megdagad a tészta. Megkenjük tojásfehérjével, és belenyomkodjuk a díszeket: a tetőre mandula- vagy fél diódarabokat, az oldalára színes cukorkákat (zizi, francia drazsé).
Előmelegített sütőbe toljuk, közepes fokozaton sütjük, vigyázzunk, mert hamar megpirul.
Azonnal levesszük a sütőbádogról, és konyharuhára fektetjük.
Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk, és beledolgozunk 20 dkg porcukrot. Nejlonzacskóba kanalazzuk, a sarkán pici lyukat vágunk, és az összeillő darabok szélére nyomunk belőle. Mindig csak két darabot ragasztunk össze a cukormázzal, fogjuk, amíg megszilárdul.
Amikor készen áll a házikó, tovább díszíthetjük a maradék cukormázzal.
A tetőn lévő lyukba állítjuk a gyertyát, illetve ha több van, a házikó elé sorakoztatjuk őket.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Mézes receptek 2.
Mézes receptek 1.
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa