Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Marton Józsefné | 0 hozzászólás
Elhízás elleni praktikák
3
hete csinálom a gyakorlatot a leírtak szerint, azóta 8 kg-ot sikerült
fogynom úgy, hogy nem kell koplalnom. Érdemes kipróbálni!
Fizikai testi okai: A leggyakoribb oka a sok kalóriabevitel és a kevés mozgás. Létezik idegrendszeri betegségből (depresszió, neurózis, hisztéria, bulimia) származó elhízás is.
Habcsókok, karikák.
Mokkacsiga.
Elkészítési idő: 1 óra +3-4 óra szikkasztás
1 darab. 51 kcal/213 kJ
Hozzávalók 35 darabhoz:
• 180 + 70 g kristálycukor
• 1000 g tojásfehérje
• 1 csipet só
• 2 evőkanál instant kávépor granulátum
a krémhez:
• 50 g tortabevonó étcsokoládé
• 1/2 dl tejszín
• 30 g vaj
• 1 kávéskanál finomra őrölt kávé
• 1 késhegynyi fahéj
• 2 evőkanál rum vagy 1/2 fiola rumaroma
Hogy a habcsókok majd egyforma szabályos nagyságúak legyenek, egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatót 20-25-ször körberajzolunk 3 sütőlap nagyságú sütőpapíron, majd megfordítjuk őket, és a rajzos felükkel lefelé kibéleljük a sütőlapokat.
|
|
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 2 hozzászólás
Keksztorta.
Három egyenlő adagra osztunk 50 dkg egészben hagyott, 5 dkg cukorral ízesített 2 dl feketekávéba áztatott édes háztartási kekszet.
5 dl tejből, 1 evőkanál lisztből, 2 tojássárgájából, 8 dkg cukorból, negyed rúd vaníliával krémet főzünk.
Az 1. adag kekszet téglalap alakban lapos tálra rakjuk, rákenjük a hideg krémet, meghintjük 5 dkg őrölt dióval. Rárakjuk a 2. adag kekszet, erre rákenünk 20 dkg ribizke- vagy meggylekvárt és meghintjük 5 dkg őrölt dióval.
10 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Joghurt torta
Ha már semmire sincs időm, összekeverek 3 pohár joghurtot vagy kefirt 8 evőkanál cukrot és egy csomag zselatint és felmelegítem. Forralni nem szabad.
Kihülés után belekeverek egy pohár tejszínt és gyümölcsöt, málnát, földiepret, vagy apróra kockázott őszibarakot.
Kivizezett formában öntöm, és hagyom kihülni.
Tetejét még fogyasztás előtt mergszórom gyümölccsel és tejszínhabbal kínálom.
Nagyon kapós, finom, könnyü desszert.
Néhány hasznos információ muffinsütéshez.
Tippek-trükkök
Tippek a sütéshez:
· A sütőt mindig melegítsük elő.
· Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a muffinok összeesnek.
· Ha marad üres lyuk a formában, töltsük meg vízzel.
· A muffin akkor van készen, ha a teteje aranybarna, és ha beledugunk egy fogpiszkálót, nem ragad rá a tészta.
Rumos meggykrém-torta.
Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz,
2 tojássárgája,
5 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 evőkanál rétesliszt,
5 dl tej,
az áztatáshoz 1 dl tej,
0,5 dl rum,
a tetejére rumos meggy.
Elkészítés:
A kekszet a rumos tejben megáztatjuk. A tojássárgájákat a cukorral, liszttel és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tejjel felöntve, gőz fölött, folyton keverve krémmé főzzük. A kekszet a krémmel rétegezve üvegtálra rakjuk úgy, hogy alulra és felülre keksz kerüljön.
Jeges legjobb kedvenceink
Te képes vagy ellenállni a kísértésnek? Vagy néha elcsábulsz a fagyi pultnál? Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha rendszeresen sportolsz, élvezd nyugodtan a hűsítő desszertet. De hogy mit is kell tudni a fagyiról, elolvashatod két gombóc elfogyasztása közben.
Egy kis fagylalttörténelem
Érdekesség
Bár több száz ízű fagyi létezik, a legtöbbet a vaníliából adnak el a világon, mert az a legkedveltebb íz.
Meggyes gesztenyetorta.
Hozzávalók: 30 dkg háztartási keksz, 1/2 kg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 5 dkg porcukor, tej, 2-3 evőkanál rum, meggybefőtt, csokoládémáz, tejszínhab.
A darált háztartási kekszet összegyúrjuk 10 dkg puha vajjal és a porcukorral, és kibéleljük vele egy kerek tortaforma alját úgy, hogy pereme is legyen. A gesztenyemasszát habosra keverjük 10 dkg puha vajjal, a rummal meg annyi tejszínnel vagy tejjel, hogy lágy krémet kapjunk. A tortaformába simítjuk, tetejére meggybefőttszemeket teszünk, és egy kicsit a masszába nyomjuk.
Kisalföldi túrós rezgős.
Hozzávalók:
· 1 csomag réteslap,
· 6 tojás,
· 40 dkg cukor,
· 4 dl tejföl,
· 80 dkg tehéntúró,
· 10 dkg mazsola,
· 5 dkg búzadara,
· reszelt citromhéj,
· zsír.
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az áttört tehéntúrót, a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Tiroli rétes.
Ez a legkedveltebb sütemény, amelyet vajastésztából készítenek. A köztudatban az a hit járja, hogy a rétes a nemzeti konyhánk terméke, és még Tirolban is úgy tudják, hogy az eredeti recept a magyaroktól származik. A rétest valójában a 150 évig ideiglenesen hazánkban tartózkodó törökök honosították meg, akárcsak a töltött káposztát, a lángost, barack- és más gyümölcsfajtákat, dinnyéket, a termálfürdőket, az arab lovakat, a fölösleges locsogás felfüggesztését, az alkoholizálás megtiltását, és még sok hasznos és jó dolgot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás