Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Néhány túrós rétes recept.
Narancsos túrós rétes
1 csomag réteslap, 25 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 nagy narancs reszelt sárga héja és kicsavart leve, 2 egész tojás, 3 evőkanál búzadara, 15-20 dkg porcukor, csipetnyi só.
A tehéntúrót villával (vagy szitán) áttöröm. A tojássárgájákat habosra keverem a vaj felével és a porcukorral, majd a túrót is hozzáadom.
Gesztenyetekercs csokoládés.
Hozzávalók:
75 dkg gesztenyemassza,
fél dl rum,
10 dkg vaj,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg mazsola,
1 csésze meggybefőtt,
3 evőkanál tej,
1 teáskanál olaj.
Előző nap a rummal ízesített tejbe beáztatom a megtisztított mazsolát.
Másnap a mazsolát leszűröm. A visszamaradt rumos tejjel és a vajjal összegyúrom a gesztenyemasszát. Egy nagy alufólialapot kenőtollal megolajozok és kinyújtom rajta a gesztenyemasszát olyan vékonyra, amennyire csak lehetséges.
|
|
Vénusz mellei.
Hozzávalók:
• 70 dkg liszt
• 30 dkg zsír / 40 dkg margarin/
• 25 dkg cukor
• 4 db tojás
• 2 csomag vaníliás cukor
• 1 db citrom reszelt héja
• 1 csomag sütőpor
• só
Töltelék:
• 2 közepes dobozos barackbefőtt (vagy kb. fél kg nyers barack)
• citromlé
• fahéj (fahéj helyett lehet használni diót, vagy marcipánt),
• cukor.
Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót, a sütőport, a vaníliáscukrot, a citrom reszelt héját és meggyúrjuk a tésztát.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Kavart meggyes
4 egésztojást 20 deka cukorral, 10 deka vajjal jó habosra keverünk,adunk hozzá 25 deka lisztet, amibe belekevertünk 1 sütőport, 1 kávéskanál fahéjat, csipet sót, majd 5 deka vágott diót és 12 evőkanál tejet, végül 50 deka magozott meggyet teszünk bele.
Kikent, lisztezett tepsiben, közepes hőfokon sütjük.
EZ AZ ADAG EGY KISEBB TEPSIHEZ VALÓ!!
*
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Karácsonyfa-függelékek
Hozzávalók kb. 80 db-hoz:
A tésztához:
250 g liszt,
125 g porcukor,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 tojás,
150 g hideg vaj
A díszítéshez:
125 g porcukor,
2-3 ek. citromlé,
rum vagy málnaszirup,
tetszés szerint apró színes cukorgyöngyök,
durva kristálycukor,
vagdalt pörkölt mandula vagy cukor-virágocskák
Előkészítés: 40 perc
Pihentetés: 1óra
Sütés: 10 perc sütőlemezenként
Elkészítés: Halmozzuk a lisztet a porcukorral és a citromhéjjal együtt a gyúródeszkára. Helyezzük a közepébe a tojást, majd rakjuk körül a kis darabokra vágott zsiradékkal.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Csokoládé függeszték
(Gyors, karácsonyi sütemény)
25 dkg reszelt csokoládét 1/2 kg porcukorral, 1 csomag Váncza vanillincukorral és 3 tojás fehérjével simára eldolgozunk. Ha nem tart jól össze, lehet még tojásfehérjét hozzáadni. A csokoládétömeg inkább kemény, mint lágy legyen.
Késfok vastagra nyújtjuk, s különböző formákkal kiszakítjuk, vagy ceruza-vastag rudakat sodorva, különböző alakokra hajlítjuk, s viasszal bedörzsölt, vagy vajjal gyengén kikent sütőlemezen szárítjuk.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 2 hozzászólás
"The Best Of Jim Reeves" (complete LP)
1964
Előadó: Jim Reeves
Számok:
1 He'll Have To Go
2 Four Walls
3 Guilty
4 Blue Boy
5 I'm Gettin' Better
6 Blizzard
7 Am I Losing You
8 Billy Bayou
9 Anna Marie
10 Stand At Your Window
11 Adios Amigo
12 Danny Boy
*
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Sült banán.
Hozzávalók:
10 dkg étkezési keményítő
7 db banán
4 db tojás fehérje
méz igény szerint
Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk és a tojásfehérjéket a keményítővel összekeverjük.
2. A banánokat meghámozzuk és negyedekre vágjuk.
3. A tojásfehérje-keményítő keverékébe belemártjuk, majd olajban kisütjük.
4. Mézzel leöntve, vagy fagylalttal tálaljuk. Mandula forgáccsal megszórjuk.
*
Marlenka
Hozzávalók:
10 dkg vaj
2 evőkanál méz
25 dkg cukor
1 kávéskanál ecet
1 evőkanál szódabikarbona
2 tojás
70 dkg simaliszt
Összegyúrjuk.
7 lapot sütünk belőle
Krém:
20 dkg vaj
1 doboz sürített tej (édesített)
őrőlt dió izlés szerint
1evőkanál konyak
A sürített tejet dobozostul felbontatlanul 3 óráig teljesen vizbe meritve, lassú tűzön főzzük, majd 7-8 órán át hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük hozzáadjuk a sűrített tejet, a diót, és a konyakot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás