Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Néhány túrós rétes recept.
Narancsos túrós rétes
1 csomag réteslap, 25 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 nagy narancs reszelt sárga héja és kicsavart leve, 2 egész tojás, 3 evőkanál búzadara, 15-20 dkg porcukor, csipetnyi só.
A tehéntúrót villával (vagy szitán) áttöröm. A tojássárgájákat habosra keverem a vaj felével és a porcukorral, majd a túrót is hozzáadom. Beleöntöm a narancslét, a reszelt narancshéjjal, a sóval fűszerezem és hozzákeverem a búzadarát. 10 percnyi várakozás után óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. A már ismertetett módon, két egymásra tett réteslapot megkenek a töltelék felével, majd felcsavarom, és sütőlemezre helyezem. A másik rétesrudat is melléteszem. Ezután a tetejüket bekenem kevés olvasztott vajjal. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon pirosra sütöm. Csak akkor vágom fel, ha már teljesen kihűlt.
Somogyi túrós rétes (burgonyás)
50 dkg túró, 2 csomag réteslap, 1 dl olaj, 10 dkg porcukor, 3 db tojás, 3 dkg búzadara, 8 dkg mazsola, 35 dkg burgonya, 12 dkg cukor, 1,5 dl tejföl.
A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, és villával durvára összetörjük. A túrót szintén villával áttörjük, hozzáadjuk a burgonyát, a tojást, a tejfölt és az ízesítő anyagokat. A réteslapot megnedvesített konyharuhára terítjük, meghintjük, illetve megkenjük olajjal és elterítjük rajta a tölteléket, felcsavarjuk, sütőlemezre helyezzük, tetejét is lekenjük olajjal. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.
Tejfölös túrós rétes
3 dl tejföl, 10 dkg vaníliás porcukor, 4 egész tojás, 10 dkg mazsola, 50 dkg túró, 5 dkg zsemlemorzsa.
50 dkg lisztből rétestésztát készítünk. A tojássárgájákat a vaníliás porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, zsemlemorzsát, mazsolát, darált diót és végül a tojáshabot. Összekeverjük és megtöltjük a rétest. Megsütjük.
Túrós rétes.
1 csomag réteslap, 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 2 púpozott evőkanál búzadara, 1 dl tejföl, 10-15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 8 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál só.
Először is elkészítem a tölteléket. A túrót áttöröm, belekeverem a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat. Rászórom a búzadarát, majd hozzáadom a tejföllel simára kevert tojássárgájákat, ezután az egészet jól összekeverem. A tojásfehérjékből kemény habot verek, amit óvatosan a túrómasszába forgatok. Ezután előkészítem a réteslapokat. Egy tiszta, nedves konyharuhára borítok 2 vékony tésztalapot, és a megolvasztott (de nem forró) vajjal a lapot teljes nagyságában megkenem. A szélére, egy csíkban egy evőkanál zsemlemorzsát szórok, erre rákenem a túrókrém felét, és belenyomkodom az előzőleg megmosott, leszárított mazsolát. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarom, és kevés olajjal vagy vajjal megkent sütőlemezre csúsztatom. A másik két réteslapot ugyanígy készítem el, majd a rudak tetejét kevés olvasztott vajjal megkenem. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és közepes lángon pirosra megsütöm, ez 10-12 percet vesz igénybe. Még melegen ferdén felszeletelem, és kívánság szerint kevés porcukorral meghintem. Hidegen is nagyon jó, de frissen, melegen az igazi. Sokan szeretik a kevésbé édes, inkább enyhén sós, kaporral ízesített túrós rétest. A mazsola ekkor is maradhat, kellemesen pikáns lesz az íze.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Néhány tiroli rétes recept.
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd