Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gesztenyetekercs csokoládés.
Hozzávalók:
75 dkg gesztenyemassza,
fél dl rum,
10 dkg vaj,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg mazsola,
1 csésze meggybefőtt,
3 evőkanál tej,
1 teáskanál olaj.
Előző nap a rummal ízesített tejbe beáztatom a megtisztított mazsolát.
Másnap a mazsolát leszűröm. A visszamaradt rumos tejjel és a vajjal összegyúrom a gesztenyemasszát. Egy nagy alufólialapot kenőtollal megolajozok és kinyújtom rajta a gesztenyemasszát olyan vékonyra, amennyire csak lehetséges. Rászórom az áztatott mazsolát, a megreszelt csokoládét és belenyomkodom a kimagozott meggyet. Az alufólia segítségével szorosan felcsavarom és a hűtőszekrényben legalább egy napig dermesztem. A legcélszerűbb folpackba csomagolni, és csak annyit vágni le belőle, amennyi gesztenyeszelet egyszerre elfogy.
Gesztenyetekercs narancsos.
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza,
2 tojássárgája,
fél dl tejszín,
1 dl tej,
1 teáskanál liszt,
10 dkg porcukor,
4 narancs,
10 dkg vaj,
csipetnyi só.
Először a tekercs krémjét készítem el. A tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom a lisztet, 1 dl tejet, két narancs kicsavart levét és 1 teáskanál reszelt narancshéjat. Megsózom, és simára keverve gőzön sűrű krémmé főzöm. Hagyom kihűlni. Közben a vajat habosra keverem, és hozzáadom a maradék meghámozott és apró kockákra vágott narancsot.
Ezt a habos, narancsos vajat hozzákeverem a már kihűlt krémhez, és a hűtőszekrényben hagyom megszilárdulni. Közben elkészítem a "tésztát". A gesztenyemasszát annyi tejszínnel gyúrom össze, hogy formázható, de ne lágy masszát kapjak. Vizes alufólialapon kinyújtom, és a narancsos tölteléket egy csíkban a közepére kenem. Mindkét oldalán ráhajtom a gesztenyetésztát úgy, hogy az a krémet körülölelje. Kicsit össze is nyomom, majd alufóliába csomagolva a hűtőszekrényben alaposan lehűtöm.
Vékony szeletekre vágva kínálom.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd
Meggyes süti..