Sütemény: Mézes. - Mézes-bábos receptek

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3726 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

 

 

Mézes

(karácsonyfa-figurának is jó)

 

Hozzávalók:

55 dkg liszt,

25 dkg méz,

10 dkg Ráma,

1 kanál fahéj (ízlés szerint evő-, vagy kávéskanál),

10 szem szegfűszeg (darálva),

3 egész tojás,

15 dkg kristálycukor,

1 kk szódabikarbóna,

2 tojásfehérje,

20 dkg porcukor

 

A mézet, a margarint, a fahéjat, szegfűszeget felforraljuk, és a fele lisztet a masszába tesszük (forrón)

A szódát a tojással és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzá a maradék lisztet.

A kettőt összegyúrni.

Vagy kis golyókat formálni, vagy kinyújtva kivághatók belőle a kívánt karácsonyi figurák, utána megsütni.

Vigyázat: a kétszeresére dagad és gyorsan sül!

A tojásfehérjét gőz fölött a porcukorral kikeverni, ezzel mehet a mézest megkenni. Kenés közben melegen tartani, mert hamar megszárad. Mármint a tojásfehérje.

Száradni hagyjuk (szabad levegőn, nem sütőben!).

 

Ha fel akarod akasztani, szívószállal nyomj rá lyukat, még sütés előtt, lehet hogy "benő", de mégis könnyebb.

Mint minden mézes, előbb keményedik, és néhány nap múlva puhul.

Diabéteszeseknek: ha a méz ellenére is enni akarnak belőle, egy darab kb. 6 gr szénhidrát, a máz nélkül, de pótmézzel is készíthető, csak akkor kicsit lassabban puhul.

 

 

Mézes-bábos Karácsonyra

 

Hozzávalók:

1 kg liszt,

fél kg porcukor,

6 tojás,

20 dkg méz,

késhegynyi szódabikarbóna,

ízlés szerint reszelt citromhéj,

szegfűszeg,

fahéj,

ánizs.

 

A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad).

A kilisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák.

A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra, s más sütőformákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs, cukorhabból nyomott minta.

A sütésnél nagyon kell figyelni, vigyázni, mert a vékony mézes tésztát hamar "megkaphatja" a forró sütő, megéghet.

A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként felakasztandó mézeskéket melegen kell átszúrni vastag tűvel, hogy cérnát lehessen fűzni beléjük.

 

 

*

 

 

 

 

Címkék: mézes mézes-bábos sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Németh Lajosné Ilse üzente 10 éve

Kedves Rózsi!
A "Mézesek recepttel" képgalériában is találsz jó mézes recepteket.
Ilse

Válasz

Vargáné Rózsi üzente 10 éve

Kedves Ilsike! Már nagyon vártam a mézes recepteket, mert amit kipróbáltam nem igazán tetszettek. A hozzávalókból megitélve biztosan jó lesz, meg fogom a hétvégén sütni valamelyiket.
Üdvözlettel Rózsi

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Nagyon finom lehet ez a dekoratív szép süti. Köszönöm szépen!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu