Sütemény: Beigli torta

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Bejgli torta.


 

network.hu

Mennyiség:
16 szelet
Nehézségi fok:
könnyű
Elkészítési idő:
2 óra+pihentetés

Hozzávalók a tésztához:
2 dkg élesztő,
0,25 dl tej,
2 kiskanál kristály cukor,
50 dkg finom liszt,
25 dkg Rama sütőmargarin,
25 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
2 evőkanál rum,
1 evőkanál tejföl,
fél citrom reszelt héja,
fél kiskanál só,
a tészta nyújtásához: finom liszt,

a töltelékekhez:
30-30 dkg darált dió és mák,
30 dkg porcukor,
15 dkg mazsola,
1 citrom reszelt héja,
2-3 csomag vaníliás cukor,
kb. 0,5 dl rum,
kb.1 dl tej,

a forma kikenéséhez:
2 dkg Rama sütőmargarin,

a tészta lekenéséhez:
1 tojás,

a dí szí tés hez:
3 evőkanál sárgabarack lekvár,
6-6 dkg őrölt mák és dió,
por cu kor

1.
A tésztához az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük ez alatt felfut. A lisztet a marga rinnal el morzsoljuk, a por cukrot hozzáadjuk. Ez után a tejes élesztővel, a tojássárgájával, a rummal, a tejföllel, a citromhéjjal és a sóval összegyúrjuk. Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
2.
A dió töltelékhez a diót a fele cukorral, a fele mazsolával, a reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral meg a rummal összegyúrjuk.
A mák tölteléket ugyan így készítjük el, csak rum helyett forralt, kihűtött tej kerül bele.
Mindkettőt letakarjuk, behűtjük.
Még finomabb a töltelék, ha a mazsolát sütés előtt 1-2 napra rumba áztatjuk, így még zamatosabb lesz. Csak annyit vegyünk ki belőle, amennyi a mák töltelékbe kell, a többi a rummal együtt használ ható a dió töltelékhez.
3.
A tésztát 5 egyenlő (kb. 22 dkg-os) részre osztjuk. Az egyiket jól meglisztezett gyúrólapon 26 cm átmérőjű körre ki nyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsire tesszük, villával meg szurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb 12 perc alatt elősütjük.
4.
Egy 26 centi átmérőjű, szétszedhető tortaformát a maradék margarinnal kikenünk.
Egy kerekre nyújtott tésztalappal az alját kibéleljük. A mák töltelék felét vizes késsel elsimít juk rajta.
Egy másik tésztát is kinyújtunk a tortaforma méretére, a mákra tesszük.
A dió töltelék felét egyenletesen rámorzsoljuk, és vizes késsel el kenegetjük.
A dió krémet is készíthetjük krémesebbre, de rumot már ne tegyünk bele, inkább 0,5 dl tejjel vagy főzőtejszínnel, illetve kb. 2 evőkanál sárgabarack lekvárral keverjük össze.
Az elősütött tész takorongot ráfektetjük.
A maradék máktölteléket rásimítjuk, egy tésztalapot ráfektetünk. Erre kerül a dió másik fele, végül az utolsó tésztalap.
5.
A tetejét felvert tojással lekenjük, bő fél órán át meleg helyen pihen tetjük.
Ez után újból lekenjük, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 percen át sütjük.
Ha időközben túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. El készültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.
A formában hagyjuk kihűlni, és csak más nap szeleteljük fel, de előtte még meg díszítjük az oldalát.
6.
A díszítéshez a torta oldalát, miután a tortakarikából kiemeltük, lekvárral körbe kenjük. Egy alufólialapra a mákból és a dióból váltakozva, kiskanállal kb. 0,5 cm széles kis csíkokat rakunk egymás mellé. A tortát ügyesen, alul felül megfogjuk, majd végig görgetjük rajta, így a lekvárnak köszönhetően, a kis csíkok ráragadnak.



*

Címkék: bejglitorta recept sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Madarász Lajosné Éva üzente 10 éve

Nagyon ügyes ötlet, és finom lehet.Gratulálok !

Válasz

Kolonicsné.H. Zsuzsanna üzente 10 éve

Pontosan ezt sütöttem tavaly karácsonyra. Ajándékba is készült egy.Jó,mert dekoratív és nem kell félni a márványozás miatt. Még lényeges,hogy csücske sincs.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu