Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sós süteményekhez való mártások.
Jó tudni.
Ha száraz aprósüteményt adunk - sós kekszet, ostyát, perecet vagy stanglit - érdemes hozzá külön tálkában valamilyen fűszeres mártást (dipet) kínálni. A vendégek a sós süteményt a sűrű mártásba mártogatva, egy falásra bekaphatják azt, és így az unalmas, száraz, sós rágcsálnivaló sokkal ízletesebb, különlegesebb. A mártás mindig olyan sűrű legyen, hogy ne csöpögjön le a süteménydarabról, ezért jól be kell hűteni, akkor szilárdabb marad.
Sajtos dip.
Hozzávalók:
kéttojásos francia majonéz,
1 dl tejföl,
egy kis kanál reszelt vöröshagyma,
5 dkg reszelt sajt,
késhegynyi őrölt bors,
só,
késhegynyi curry,
egy fiola kapri,
egy csokor snidling.
A hozzávalókat jól összekeverjük, és tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Tormás dip.
Hozzávalók:
kéttojásos francia majonéz,
1 dl tejföl,
egy szál reszelt torma,
só.
A hozzávalókat összekeverjük, és jégbe hűtjük.
Tormahab.
Hozzávalók:
egy doboz ecetes torma,
2 dl tejszín,
só,
zselatin.
A tejszínt kemény habbá verjük, és az ecetes tormával óvatosan összekeverjük.
Megsózzuk, és egy fél órára jégbe hűtjük. (Ha korábban akarjuk elkészíteni, mint tálaljuk, ajánlatos 0,5 dl vízben simára keverni egy kis kanál zselatint, 1-2 percig kevergetve forralni, langyosan a tormahabba szórni: így akár egy napig is eláll.)
Hagymahab.
Hozzávalók:
egy nagy szál póréhagyma,
két evőkanál olaj,
2 dl tejszín,
só,
őrölt fehér bors.
A póréhagymát megtisztítjuk, a zöldjéből ujjnyit rajta hagyva 2 cm-es darabokra vágva, sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, a pórét a tűzre visszatéve, még néhány percig kevergetve elpárologtatjuk belőle a nedvességet. Ezután leöntjük az olajjal, és időnként megkevergetve, még 5 percig pároljuk. Langyosra hűtjük, majd turmixgépbe töltve, leöntjük 0,5 dl tejszínnel, így pépesítjük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük és a hagymapépet óvatosan belekeverve, egy kissé megborsozzuk. Jégbe hűtve kínáljuk.
Fűszeres mártás.
Hozzávalók:
kéttojásos francia majonéz,
1 dl tejföl,
egy-egy csokor finomra vágott petrezselyem zöldje, kapor és metélőhagyma (télen egy evőkanál reszelt vöröshagyma és szárított kapor),
1,5 evőkanál citromlé,
reszelt szerecsendió vagy currypor,
ketchup.
A hozzávalókat összekeverjük, és jégbe hűtjük.
Almamajonéz.
Hozzávalók:
kéttojásos francia majonéz,
két alma,
egy szál torma,
csipet só,
citromlé.
A majonézbe belereszeljük a meghámozott almát meg a vele egyenlő mennyiségű tormát, csipet sóval, citromlével ízesítjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd
Gyümölcshab: