Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
80 dkg iszt, fél liter langyos tej, 2 evőkanál krumplipehely vagy 1 kisebb főttkrumpli krumplinyomón áttörve, (én most ezt elhagytam belőle) egy kocka élesztő, egy kiskanál cukor, 4 mokkáskanál só.
A tetejére: egy tojás villával kissé felverve, szezámmag, napraforgómag, tökmag, lenmag, mák vagy másféle magvak ízlés szerint. Én most daráltdióval is megszórtam, mert nem volt itthon tökmag és napraforgómag.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a kiskanálnyi cukrot, és megvárjuk, amíg az élesztő jól felhabosodik. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, beleszórjuk a lisztet, a krumplipelyhet, a sót, beleöntjük a megkelt élesztőt, és elkezdjük a hozzávalókat összegyúrni. Ha túl száraz, és nem áll össze (a tészta keménysége erősen függ a liszt minőségétől), akkor nagyon óvatosan, apránként langyos vizet öntünk hozzá. Kemény, de jól gyúrható, rugalmas tésztát kell kapnunk. A dagasztást természetesen végezhezed géppel is. Nekem is most a gép dagasztotta ki.
Amikor a tészta már teljesen sima és elválik az edény falától, letakarva fél órát kelesztjük.
Ezután a tésztát 17 egyforma nagyságú darabra osztjuk. Nekem most csak 16 darabra sikerült vágni, de így is jó lett. A darabokat gömbbé formázzuk. A gömbökből négyet elfelezünk, és ezeket is gombóccá gyúrjuk. A tésztát fél óráig letakarva pihentetjük.
A tojást villával enyhén felverjük.
A pihentetés után a tésztagömböket virágalakban sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk: középre egy nagy gombócot, köré a nyolc kicsit, a kenyér szélére körbe 12 nagyot. A kenyér tetejét megkenjük a fölvert tojással és megszórjuk a magvakkal. Ezután még fél órát kelesztjük.
Végül 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Kb. ötven perc.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!