Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Az alsó emeletet 2- szer 6 tojásos piskótából készítettem, amit kétfelé vágtam, így kaptam 4 lapot, és csokikrémmel töltöttem meg. A krémhez 3 csokipudingot főztem meg 1 liter tejben 35 dkg cukorral, majd olvasztottam bele 30 dkg étcsokoládét. Amikor a krém kihűlt, kevertem hozzá 5 dl keményre vert tejszínhabot. A megkent lapokra még csurgatta a csokiból jó bőven körbe-körbe a lapon.
A következő emeletbe erdei gyümölcs krémet tettem, kétszer 4 tojásos piskótából lett négy lap. A krémhez 2 eperpudingot főztem meg 8 dl meggylében, majd tettem hozzá 25 dkg cukrot, 1 kanál zselatint 1 dl vízben felforrósítottam, ezt is belekevertem a krémbe. Amikor kihűlt a krém, kevertem bele erdei gyümölcsöket, áfonyát, szedret, málnát, meggyet, majd 5 dl felvert tejszínhabot és még szederlekvárt. Amikor a lapokra kentem a gyümölcskrémet, még előtte a lapokat megkentem saját készítésű szederlekvárral, majd a krém tetejét kiraktam az erdei gyümölcsökkel körben két sorban, és közéjük tejszínhabcsíkot nyomtam. A nagyobb darab gyümölcsöket olvasztott csokiba mártottam.
A harmadik emeletbe oroszkrémet töltöttem.
10 tojás sárgáját 6 kanál cukorral habosra kevertem, hozzáadtam 2 dl jó sűrű házi tejet (vagy lehet tejszínt)
Majd gőz felett állandóan kevergetve pár perc alatt besűrítettem.
Feloldtam 1 cs. zselatint 1 dl vízben és ezt is hozzákevertem. Hozzáadtam még 2 cs. vanília cukrot (ezt akkor szoktam hozzáadni mikor már hűl) Felvertem egy fél liter tejszínt, és amikor a tojáskrém egészen langyosra hűlt, könnyedén belekevertem a habot. A piskótalapot meglocsoltam rumaromával. Rátettem a krémet, és megszórtam rum aromás tejben áztatott mazsolával , majd befedtem egy másik piskótalappal. Így jártam el a következővel is.
A negyedik emeltbe pedig áfonyás krémet töltöttem. Szintén úgy jártam el, mint az erdei gyümölcsös tortánál, a krémet is ugyanúgy készítettem, csak ehhez áfonyát használtam. A lapokat szintén szederlekvárral kentem le.
A tortához a saját tyúkjaim által tojt friss tojásokat és házi tejet használtam fel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!