Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Morgen kapitány rumtortája
6 tojás
6 púpos ek rétesliszt
5 ek kristálycukor
1 ek (1 cs) vaníliás cukor
A kakaós tésztához:
4 tojás
4 ek rétesliszt
4 ek kristálycukor
fél ek cukrozatlan kakaópor
A vaníliakrémhez:
1 cs főzős vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 dkg cukor
10 dkg vaj
A csokoládéöntethez:
10 dkg cukor
1,5 dl víz
3 ek napraforgó olaj
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
2 ek rum vagy pár csepp rumaroma
A rumos öntethez:
2 dl víz
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 dl rum
A díszítéshez:
4 dl tejszín
5 dkg cukor
2 cs habfixáló
2 ek rum vagy pár csepp rumaroma
A vaníliás piskóta elkészítése:
A tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kb. 5 cm távolságra habzsákból kb. 3 cm széles csíkokat nyomunk a tepsi egyik végétől a másikig. A csíkokat előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
A megsült piskótacsíkokat kihűtjük. A csíkok sütését addig ismételjük, amíg az összes tészta el nem fogy.
A kakaós piskóta elkészítése:a hozzávalókból sütünk 3 lapot,vagy több tojással készitjük a piskótát amit 3 lapra tudunk vágni.
Vaníliakrém és öntetek:
A vaníliakrémhez a pudingporból a tejjel és a cukorral jó sűrű pudingot főzünk. Amikor megfőtt, belekeverjük a vajat.
A csokoládéöntethez a hozzávalókat a rum kivételével forrásig hevítjük. Aztán levesszük a tűzről, belekeverjük a rumot, és félretesszük.
A rumos öntethez szintén felforraljuk a rum kivételével a hozzávalókat. A keveréket három percig együtt forraljuk, aztán levesszük a tűzről, hozzáöntjük a rumot, és félretesszük.
A torta összeállítása
Előkészítünk egy kerek kapcsos tortaformát.
Beleteszünk egy vékony barna piskótakorongot.
Erre rákenjük a csokoládéöntet egyharmad részét, majd a vaníliakrém felét.
A sárga piskótacsíkokat kisebb (3-4 centis) darabokra tépkedjük, és az összetépkedett piskóta felét minél szorosabban a vaníliakrémre rakosgatjuk. Ezt megöntözzük a rumos öntet felével.
Ezután megint egy barna piskótakorong, csokiöntet, vaníliakrém, majd a megmaradt összetépkedett sárga piskóta következik. Ezen elosztjuk a rumos öntet másik felét. Rálocsoljuk a csokoládéöntet megmaradt részét. Aztán beborítjuk a megmaradt harmadik barna piskótakoronggal.
Az így összeállított tortát jól lenyomkodjuk, hogy jól összetömörüljön.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!