Sütemény: Mózart torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mózart torta

hozzávalók:8tojás
8 ek.cukor
7.5ek. liszt+1.5ek. kakaó
8ek melegvíz
4ek.étolaj
1/2 sütőpor
A szokásos módon piskótát sütünk.

krém:1 vaníliás puding
10dkg cukor
3dl tej
2tojás A pudingot,cukrot,tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük a maradék tejet felforraljuk és krémet készítünk.Majd a tojás felvert habját melegen a krémhez keverjük,majd kihűtjük.
8dl tejszínt felverünk(meggle)kb. 3dl tejszínt
és 1.5 mandula aromát(zöldet)teszünk a pudingos krémhez a maradék tejszínnel fogjuk bevonni a tortát.
kell még 25dkg mogyorókrém
20-25dkg marcipán (hamis marcipánt készítettem)
A tortát 3 lapra vágjuk megkenjük mandulás krémmel rárakjuk a kinyújtott marcipánt (folpack között nyújtottam)
megkenjük olvasztott mogyoró krémmel ha szükséges hűtsűk amig vissza szilárdul ráhelyezzük a piskótát és ismét mandulás krém következik ezután befedjük a harmadik lappal majd lehet díszíteni pár órára hűtőbe rakjuk.Itt fondattal diszítettem.

Hamis marcipán készítése


1 kg cukor
1.5 dl tej
10 dkg darált mandula
30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
1/3 vagy 1/2 fiola mandula aroma

Elkészítés:

A tejet a cukorral felforraljuk a mandulát, elkeverjük a liszttel, a forralt tejjel leöntjük, s pár percig együtt forraljuk még.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, s ízlés szerint az aromát is.
Egy tálcát alufóliával bélelünk, kikenjük vajjal, beleöntjük a masszát, megdermesztjük.
Kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát, s szeletelhetjük.
Formázni is lehet.Én ezt készítettem el de ebből nagyon sok lett.


Hamis marcipán kisebb adag

Hozzávalók:

15 dkg kétszer átdarált mandula
15 dkg porcukor
1 db tojásfehérje

Elkészítés:

A mandulát összekeverjük a porcukorral, és annyi tojásfehérjét adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk.
Különféle figurák készítéséhez alkalmas.

jucus tortái

Látta 639 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szalai Antalné üzente 11 éve

Magdika!Bemásoltam a receptet,de tudod mennyi kép van ami alá csak a neve van írva keresgetni kell,próbálgattam én is a keresést nem is egyszer de nem vette el a kedvem.Azt meg nemigazán gondoltam ,hogy egy tipp amit adtam+még a receptek között ott is van gondot okoz.A véletlenen múlt csak hogy nem azt a mozart tortát másoltam be ami alatt ott van,de most már biztosan ott van kettő alatt.puszi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

köszönöm a választ, de egyáltalán nem győztél meg!
Nem kötelező hamis marcipánnal készíteni, akkor minek írod oda?
Végig néztem a kis képeket, nem láttam az említett tortát, igaz vaksi vagyok.
Csak azért kirakni egy receptet hogy keresgéljenek utána, erre nincs szükség, ha valaki éppen erre akad rá akkor még kutasson is.
Nagyon nehéz lett volna ide másolni?

Válasz

Szalai Antalné üzente 11 éve

A hangjegyes torta alatt ott van a hamis marcipán recept is,ha jól emlékszem kétféle is.Tudom én is hogy növényi eredetű,hisz élelmiszer eladó a szakmám,de felénk csak a nevét mondják és hozzáteszik a tejszín szót.Bocsáss meg Magdika de szerintem ha van recept akkor ha valakit érdekel úgy is utánanéz ha megakarja sütni mert én is így akadtam rá.Nem kötelező hamis marcipánnal készíteni,csak egy lehetőség volt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szépek a tortáid, de van egy kérésem, tudom hogy ezek másolt receptek, a hamis marcipán receptjét is tedd mellé légyszíves, mert aki el szeretné készíteni, nem tudja, nem is fogja keresgetni.

Még valami: a Meggle és a Hulala nem tejszín, növényi eredetű cukrászati habalap.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu