Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kakaós csiga.
Hozzávalók:
A tésztához:
• 60 dkg liszt
• 3 dkg élesztő
• 2 evőkanál olaj
• egy csipetnyi só
• 2 evőkanál cukor
• szükség szerint tej
A töltelékhez:
• 5 dkg vaj,
• 5 dkg margarin,
• 3 evőkanál porcukor,
• 2 dl vaníliás cukorral édesített tej
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének a felével, meghintjük a kakaós porcukorral és összesodorjuk, akár a beiglit. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és az így nyert csigákat kivajazott sütőlemezre, szorosan egymás mellé fektetjük. Megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel, és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga. Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre. A csigákat tölthetjük kakaós porcukor helyett fahéjas porcukorral vagy 10 dkg darált dióval összekevert porcukorral is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!