Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Az eredeti recept Limarától származik, nagyon pici változtatással. Természetesen a kép az enyém.
Ebből az adagból nekem kereken 40 darab jött ki, 6 cm átmérőjű szaggatóval.
Hozzávalók:
60 deka liszt
2,5 deci langyos tej
10 deka cukor
4 tojássárgája
csipet só
2 evőkanál vanília esszencia (az eredeti receptben rum szerepel, de nekem csak rumaromám van itthon, úgyhogy inkább saját készítésű vanília-kivonatot tettem bele)
1 narancs lereszelt héja (el is maradhat, de isteni aromát ad neki)
3,5 deka élesztő
8 deka olvasztott vaj
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 deci tejben,majd a többi tejjel és hozzávalóval (a vajat kivéve) hólyagosra dagasztjuk. Én ezt a kenyérsütőgépre bíztam:).
Az olvasztott vajat csak a végefele adjuk hozzá!
Duplájára kelesztjük, majd kézzel kb. ujjnyi vastagra lapogatjuk, és kiszaggatjuk. Letakarjuk, és még félórát hagyjuk kelni.
A közepüket az ujjunk begyével benyomjuk az aljáig, és először ezzel a felével lefelé tesszük a bő, közepesen forró olajba (vigyázzunk, mert ha nem elég meleg az olaj, akkor a fánkok nagyon felszívják, de ha túl forró,akkor meg kívül megégnek,és a belsejük nyers marad!).
Először fedővel letakarva sütjük 1,5 percig, majd megfordítjuk, és a másik felüket szintén 1,5 percig, de fedő nélkül.
Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!