Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
MÓNIKA SZELET
Hozzávalók:
Tészta:
4 db tojás
30 dkg porcukor
10 evőkanál víz
10 dkg darált dió
20 dkg liszt (piskótának való)
1 csomag sütőpor.
A tojássárgáját kikavarni a porcukor és víz hozzáadásával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végén a tojásfehérje kemény habját.
Kisütjük, mint a piskótát, ha kihűlt lapjára kettévágjuk.
20x30 cm tepsibe sütjük.
Krém:
5 dl tej
5 evőkanál gríz
2 csomag vaniliás cukor
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
25 dkg margarin.
A krémet megfőzzük, a diót az utolsó pillanatban adjuk a krémhez, amikor kihűlt beledolgozzuk a margarint.
A piskótát kitöltjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele, és gorombára reszelt csokival díszítjük.
Én 5-5 dkg-val csökkentettem a cukor mennyiségét, a tésztában és a krémben is. Nagyon finom lett, könnyű a tésztája és a krémje is. Nem mellékesen nagyon kiadós is.
Ezt a receptet valamelyik klubban találtam.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!