Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sós pogácsa.
Hozzávalók:
• 40 dkg szikkadt túró,
• 40 dkg finomliszt,
• 15 dkg margarin,
• egy tojássárgája,
• só,
• köménymag,
• a kenéshez egy tojás.
A túrót a liszttel, margarinnal, sóval meg a tojássárgájával összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, és másnapig állni hagyjuk. Sütés előtt ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk belőle és a tetejüket tojással kenve, köménymaggal meghintjük. Készíthetjük sajtosan is, akkor a tetejét reszelt sajttal hintjük meg. A sütőben szép aranysárgára sütjük.
Tejfölös-sajtos pogácsa.
Hozzávalók:
• 60 dkg liszt,
• 2 dl tejföl,
• 20 dkg reszelt trappista sajt,
• 25 dkg margarin,
• 2 tojás,
• 3 dkg élesztő,
• 1/2 dl tej,
• csipetnyi cukor,
• só,
• a tetejére egy tojás.
Az élesztőt a cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk, tetejére egy kevés lisztet szórunk. Közben a margarint a lisztbe morzsoljuk, és a tejföllel, a sóval, a sajttal meg a tojásokkal összekeverjük. A reszelt sajtból a pogácsák tetejére egy keveset félrerakunk. A kovászt is beleöntjük, és jól kidolgozva, tésztává gyúrjuk. Legalább fél óráig pihentetjük, majd meglisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét késsel bevagdossuk, megkenjük tojással, és reszelt sajttal megszórjuk.
Langyos helyen még egy óráig kelesztjük, majd erős lánggal megsütjük.
Vajas pogácsa.
25 dkg vaj, 40 dkg liszt, 2 tojássárgája, 2 dkg megfuttatott élesztő, kevés só, ezeket jól összegyúrjuk, annyi tejföllel amennyit a tészta megkíván. Este készítjük el, hűvös helyre tesszük. Reggel meggyúrjuk egy kissé, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, kis formával kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejüket tojással megkenjük, forró sütőben sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!