Sütemény: Dobostorta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Dobostorta

Az eredeti dobostorta receptet írom le, így a mértékegységek itt is elég érdekesek, de zárójelben megírom, hogy ez mennyi hagyományos "háziasszony" adag szerint

Hozzávalók (16 szelethez)

A tésztához:
5 db vékony piskótalap
A krémalaphoz:
220 g egésztojás lé (ez öt db közepes tojás) cukrászok felverik és után kimérve használják.
220 g kristálycukor
35 g étkezési kukoricakeményítő
1 evőkanál vanília esszencia (én itt egy teáskanál vanília aromát használtam. (Ezt gőz felett kell összefőzni, közben folyamatosan verve habverővel) Amikor forróra összefőtt, akkor le kell ismét hűteni szobahőmérsékletre, közben magas fordulatszámon verni habverővel, akkor lesz szép sima és habos. Amikor meghűlt a vajas krémmel el kell keverni. Az alábbi vajkrémnél cukor nem kell, a vajat, csak a kakaóval habosítjuk el.
A krémhez:
280 g vaj
70 g kakaópor
A tetőhöz:
1 db vékony piskótalap
kristálycukor (ízlés szerinti mennyiség, ehhez a tortához kb. 18-20 dkg-ot pirítottam és kicsit sok lett.
A hatodik lapot bevonjuk olvasztott cukorral. A mázhoz kis lángon, állandó keverés mellett felolvasztjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg megbarnul. Csak világosbarna legyen, ne sötét! Utána még melegen vajas késsel "bekönnyítem" majd mielőtt a tortára felrakom el is darabolom és úgy rakom fel.

Ez a recept tényleg garantáltan olyan, mint az eredeti.

saját

Látta 932 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon egyszerű hogy a szeletek felemelkedjenek, ahhoz egy kis krémet kell nyomni a sarka alá, ez tartja ferdén, ennyi, de húzhatod végig a szelet széle alatt a krémet.
ki kell próbálni.

Válasz

Jurcsák Marcsi üzente 12 éve

A "dobost"én "szalagárés"-de fura . lehet hogy nem ez van a zacskóra írva, de én így hívom :)- lapokból sütöm, mert a fiaim tojásallergiásak.Egy ősrégi recepten az van írva, hogy a kb 25 dkg cukorhoz amikor megkaramelizáltuk, adjunk 10dkg disznózsírt. (én csak a felét merem beletenni) -de rá lehet önteni a megkent lapok tetejére,, és az általatok leírt módon szépen lehet szeletelni.. Eddig nem mertem szeletelni.... kösz a segítséget.
Még problémázom egy kicsit...Sokszor láttam, hogy a dobos tetején a szeletek kissé felemelkednek, és kifordulnak. Azt hogy lehet kivitelezni...??? na az enyém aztán rá van cuppanva a tésztára, rendesen.
A piskóta tortát. amit azért sütöttem, hogy a megtanuljam a tetejét varázslatossá, tenni, neki sem álltam (még) viszont gesztenyéssé tettem a krémet, és a Tőletek tanult puding, vaj, és t e js z í n h a b (rum) nagyon finommá, könnyűvé tette..Volt öröm a szomszédban, akiknek odaajándékoztam mert én nem ehetem (annyi) édességet...:(

Válasz

Sramkó Katalin üzente 12 éve

Én pedig a legelsőnél régen a kést is kidobtam úgy összeégettem. Mert hát a tortán szerettem volna felvágni forró késsel:) aztán repült a felső lap és lett kakaókrém rajta:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kata nincs mit köszönnöd, állítólag ez is a dolgom itt.
Én nem csinálok dobost éppen a teteje miatt, mert én hirtelen dühbe jövök és kihajítanám ha nem sikerülne. Egyszer már azért sikerült...

Válasz

Sramkó Katalin üzente 12 éve

Köszi Magdi, hogy kiegészítettél, ami már megy, azt hajlamos vagyok lazán leírni és nem lett túl érthető. Valóban a hatodik lapot deszkán készítem el, és pontosan úgy, ahogy Magdi befejezte a leírást. Sok sikert, sikerülni fog.

Válasz

Jurcsák Marcsi üzente 12 éve

Köszönöm!Mindannyian fantasztikus ügyesek Vagytok! Tegnap egész du a tortáitokat tanulmányoztam, ma van a próbasütés napja. Puszi a tanításért...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A hatodik lapot ,,,innen olvasd tovább és gondold át.

Egy lapot Kata gyorsan leken a folyékony cukorral és bejelöli vajas késsel a szeleteket, gondolom előbb mindet, aztán még egyszer rányomja a megint vajas kést és szinte alig kel már vágni rajta, de ezt nem a tortán hanem egy tálcán vagy deszkán.

Aztán egyenként rárakja a tortára a karamelles szeleteket.

Válasz

Jurcsák Marcsi üzente 12 éve

Kösz a gyors választ. Már megsütöttem az "alapját", hogy próbálgassam. Na azért ez nekem nem ilyen egyszerű...Ha a "lábasban" marad, hogyan szedem fel az alját,vagy egy tányérba kell kiönteni--?ha csak utánna helyezem fel a tortára.... Segíts..

Válasz

Sramkó Katalin üzente 12 éve

Hát én is sokat kínlódtam, és néha meg is reped, de amíg folyékony a máz, addig szoktam egy vajas késsel "bekönnyíteni" többször elvágom, de még van, hogy összefolyik, utána megyek a másik szelethez ott is vágok, közben a kést a vajhoz kenem. így többször átvágok minden élt, és mire megkeményedik akkor szépen el lehet vágni, már csak egy picit tartja össze. Utána szeletenként helyezem fel a tortára.

Válasz

Jurcsák Marcsi üzente 12 éve

A tortád kifogástalan kivitelben áll előttünk. Mit jelent,hogy "majd mielőtt a tortára felrakom el is darabolom és úgy rakom fel? Nekem ez a karamell pár percig még folyékony,(eddig ) ráöntöttem a felső lapra, és forró ,meg vízbemártott késsel próbáltam szeleteket gyártani.Leírnád részletesen, ezt a műveletet, Neked mitől ilyen tökéletes a máz? Kösz.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu