Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Az eredeti dobostorta receptet írom le, így a mértékegységek itt is elég érdekesek, de zárójelben megírom, hogy ez mennyi hagyományos "háziasszony" adag szerint
Hozzávalók (16 szelethez)
A tésztához:
5 db vékony piskótalap
A krémalaphoz:
220 g egésztojás lé (ez öt db közepes tojás) cukrászok felverik és után kimérve használják.
220 g kristálycukor
35 g étkezési kukoricakeményítő
1 evőkanál vanília esszencia (én itt egy teáskanál vanília aromát használtam. (Ezt gőz felett kell összefőzni, közben folyamatosan verve habverővel) Amikor forróra összefőtt, akkor le kell ismét hűteni szobahőmérsékletre, közben magas fordulatszámon verni habverővel, akkor lesz szép sima és habos. Amikor meghűlt a vajas krémmel el kell keverni. Az alábbi vajkrémnél cukor nem kell, a vajat, csak a kakaóval habosítjuk el.
A krémhez:
280 g vaj
70 g kakaópor
A tetőhöz:
1 db vékony piskótalap
kristálycukor (ízlés szerinti mennyiség, ehhez a tortához kb. 18-20 dkg-ot pirítottam és kicsit sok lett.
A hatodik lapot bevonjuk olvasztott cukorral. A mázhoz kis lángon, állandó keverés mellett felolvasztjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg megbarnul. Csak világosbarna legyen, ne sötét! Utána még melegen vajas késsel "bekönnyítem" majd mielőtt a tortára felrakom el is darabolom és úgy rakom fel.
Ez a recept tényleg garantáltan olyan, mint az eredeti.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!