Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Almás krémes
Könnyű, pudingos süti, amely az almától még finomabb ízt kap. Igazi élmény, próbálják ki.
Hozzávalók: 1 kg alma, 10 dkg tejcsokoládé, 5 dkg margarin, 1 citrom leve, 2 ek. kakaópor.
A tésztához: 8 tojás, 18 dkg cukor, 3 ek. víz, 20 dkg liszt, 0,5 cs. sütőpor.
A krémhez: 2 cs. vaníliás puding, 5 dl tej, 20 dkg margarin, 18 dkg porcukor.
Elkészítés: Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megvajazzuk. Beleszeleteljük a hámozott almát. Ráöntjük a tészta felét. A tészta másik felébe 2 ek. kakaót keverünk, s úgy csurgatjuk a tepsibe. (A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. Felét tehát az almára öntjük, másik felébe 2 ek. kakaót keverve cikkcakk-mintát csurgatunk.)
Alaposan megsütjük, hogy az alma is átsüljön.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből, s a következő krémmel megkenjük: a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűl, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almára kenjük.
A sütemény tetejére: 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, s belekeverünk 1 citromlevet.
212 kcal/100 g.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd
Meggyes süti..