Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Burgonyás patkók.
8 nagyobb burgonyát héjában megfőzzük, forrón áttörünk,
Fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk.
A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk.
A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük.
Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít!
Sütéskor csak nagyon forró olajat használjunk, mert különben a patkó kinyílik, a tészta eltörik!
Igen kiadós.
Burgonyás szelet
25 deka lisztet, 25 deka főtt áttört burgonyát 12 deka zsírral, 12 deka porcukorral, 1 egész tojással, 1 csomag sütőporral és fél csomag vaníliás cukorral összegyúrunk.
Felét a tepsi aljára egyenletesen szétnyomkodunk, kéznél lévő ízzel (lekvárral) 1/2 ujjnyi vastagon megkenjük, s a tészta másik részét ráhelyezve, villával megszurkáljuk.
Forró sütőben sütjük.
Sütés után négyzetes darabokra vágjuk, és vaníliás cukorral kevert porcukorral bőven beszórjuk.
Olcsó, kiadós, kedvelt gyermek tészta.
Burgonyafánkok, mandulával
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
30 dkg liszt,
3 tojássárgája,
10 dkg mandula,
2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál fahéj,
1 teáskanál só,
a panírozáshoz:
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
a sütéshez:
olaj.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük.
Eldolgozzuk a sóval, a liszttel, a tojássárgájákkal, és 5 dkg darált mandulával. Gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és hosszúkás téglalapformákat vágunk belőle. A zsemlemorzsába belekeverjük a megmaradt, darabosra vágott mandulát, majd a burgonyafánkokat bepanírozzuk (liszt, tojás, mandulás morzsa), és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Meghintjük fahéjas porcukorral.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd
Meggyes süti..