Sütemény: Burgonyás sütemények 2.

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

Burgonyás linzer

 

Hozzávalók:

20 dkg zsír,

20 dkg cukor,

20 dkg főtt áttört burgonya,

50 dkg liszt,

fél citrom reszelt héja,

1/2 csomag sütőpor,

1 egész tojás,

lekvár.

 

Elkészítése:

A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a főtt áttört burgonyát, a lisztet, a citromhéját, a sütőport, és jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, minden második tészta közepét gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk.

Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.

Ha elkészült, lekvárral összeragasztunk egy simát egy lyukassal.

Figyelem: Vigyázzunk a burgonyával, mert némelyik fajta lágyabb tésztát ad!

 

 

Sajtos fillér

 

Hozzávalók:

10 dkg zsír,

10 dkg cukor,

20 dkg főtt áttört, burgonya,

30 dkg liszt,

1 csomag sütőpor,

1 egész tojás,

reszelt sajt,

2 dkg só.

 

 

Elkészítése:

A zsírt kikeverjük a tojás sárgájával és a cukorral, beledolgozzuk a burgonyát, s lisztet és a sütőport. A kinyújtott tésztából egészen apró pogácsákat szaggatunk. Tetejüket tojás fehérjével megkenjük és megszórjuk sajttal.

Előmelegített sütőben közepes tűzön sütjük.

Figyelem: Ha közel rakjuk egymás mellé az apró kis pogácsákat, összesülnek!

 

 

Burgonyás csöröge

 

Hozzávalók:

30 dkg főtt burgonya,

1 dl tejföl,

2 db tojás,

2 dkg élesztő,

2 dkg porcukor,

só,

2 dl tej,

70 dkg liszt,

olaj a kisütéshez.

 

Elkészítése:

A héjában főtt burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységű legyen. Összedolgozzuk, késfoknyira kinyújtjuk.

Derelyemetszővel ki- és bevágjuk, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Minél több az olaj, annál magasabb és könnyebb lesz.

Édesen vagy sósan tálaljuk.

 

 

 

Diós töltelék

 

Tíz-tizenkét dkg héjában főtt, hámozott és melegen áttört burgonyát elkeverünk 10 dkg vajjal, 20 dkg porcukorral.

Tíz dkg darált diót leforrázunk egy darabka vaníliával felfőzött 2 dl tejjel, a burgonyapéphez vegyítjük, egy kanál rummal ízesítjük, és habosra keverjük.

 

 

 

Hamis marcipán.

 

Hozzávalók:

10 dkg darált dió,

egy evőkanál búzadara,

kb. 15 dkg főtt burgonya,

10 dkg porcukor,

két evőkanál rum,

reszelt csokoládé

 

A búzadarát 1/2 dl vízben megfőzzük, néhány percig állni hagyjuk.

A héjában főtt burgonyát melegen meghámozzuk, áttörjük, hozzákeverjük a diót, porcukrot, darát és a rumot.

A masszából diónyi gombócokat formálunk és reszelt csokoládéban meghempergetjük.

 

 

 

Burgonyapogácsa.

 

Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt,

10 dkg margarin,

10 dkg főtt, áttört burgonya,

2 tojás,

2 dkg élesztő,

mokkáskanálnyi só.

 

A lisztet a margarinnal meg a főtt, áttört burgonyával összegyúrjuk, megsózzuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a tojássárgájákkal összedolgozzuk.

Meleg helyen egy órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szúrunk ki belőle.

Tetejüket késsel bevagdossuk, a tojásfehérjékkel megkenjük, és még 10 percig kelesztve a pogácsákat, a sütőben aranysárgára sütjük.

 

 

 

*

 

 

 

Címkék: burgonya burgonyapogácsa burgonyás csöröge burgonyás linzer diós töltelék hamis marcipán recept sajtos fillér

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu