Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Burgonyás linzer
Hozzávalók:
20 dkg zsír,
20 dkg cukor,
20 dkg főtt áttört burgonya,
50 dkg liszt,
fél citrom reszelt héja,
1/2 csomag sütőpor,
1 egész tojás,
lekvár.
Elkészítése:
A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a főtt áttört burgonyát, a lisztet, a citromhéját, a sütőport, és jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, minden második tészta közepét gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk.
Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.
Ha elkészült, lekvárral összeragasztunk egy simát egy lyukassal.
Figyelem: Vigyázzunk a burgonyával, mert némelyik fajta lágyabb tésztát ad!
Sajtos fillér
Hozzávalók:
10 dkg zsír,
10 dkg cukor,
20 dkg főtt áttört, burgonya,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 egész tojás,
reszelt sajt,
2 dkg só.
Elkészítése:
A zsírt kikeverjük a tojás sárgájával és a cukorral, beledolgozzuk a burgonyát, s lisztet és a sütőport. A kinyújtott tésztából egészen apró pogácsákat szaggatunk. Tetejüket tojás fehérjével megkenjük és megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben közepes tűzön sütjük.
Figyelem: Ha közel rakjuk egymás mellé az apró kis pogácsákat, összesülnek!
Burgonyás csöröge
Hozzávalók:
30 dkg főtt burgonya,
1 dl tejföl,
2 db tojás,
2 dkg élesztő,
2 dkg porcukor,
só,
2 dl tej,
70 dkg liszt,
olaj a kisütéshez.
Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységű legyen. Összedolgozzuk, késfoknyira kinyújtjuk.
Derelyemetszővel ki- és bevágjuk, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Minél több az olaj, annál magasabb és könnyebb lesz.
Édesen vagy sósan tálaljuk.
Diós töltelék
Tíz-tizenkét dkg héjában főtt, hámozott és melegen áttört burgonyát elkeverünk 10 dkg vajjal, 20 dkg porcukorral.
Tíz dkg darált diót leforrázunk egy darabka vaníliával felfőzött 2 dl tejjel, a burgonyapéphez vegyítjük, egy kanál rummal ízesítjük, és habosra keverjük.
Hamis marcipán.
Hozzávalók:
10 dkg darált dió,
egy evőkanál búzadara,
kb. 15 dkg főtt burgonya,
10 dkg porcukor,
két evőkanál rum,
reszelt csokoládé
A búzadarát 1/2 dl vízben megfőzzük, néhány percig állni hagyjuk.
A héjában főtt burgonyát melegen meghámozzuk, áttörjük, hozzákeverjük a diót, porcukrot, darát és a rumot.
A masszából diónyi gombócokat formálunk és reszelt csokoládéban meghempergetjük.
Burgonyapogácsa.
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt,
10 dkg margarin,
10 dkg főtt, áttört burgonya,
2 tojás,
2 dkg élesztő,
mokkáskanálnyi só.
A lisztet a margarinnal meg a főtt, áttört burgonyával összegyúrjuk, megsózzuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a tojássárgájákkal összedolgozzuk.
Meleg helyen egy órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szúrunk ki belőle.
Tetejüket késsel bevagdossuk, a tojásfehérjékkel megkenjük, és még 10 percig kelesztve a pogácsákat, a sütőben aranysárgára sütjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Burgonya használata süteményekben.
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd