Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gesztenyés tekercs
A tésztához:
25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
0.5 dl rum
1 evőkanál kókuszreszelék
2 kiskanál kakaópor
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
1-2 kiskanál rum
kb. 10 dkg csokoládé a bevonáshoz.
Elkészítés: A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni.
A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük és a margarinnal, a cukorral, a rummal addig kevergetem amíg a cukor el nem olvad. ( én egy pár másodpercre betettem a mikróba, meglangyosítottam mert így könnyebben elolvadt a cukor és könnyebben össze lehet dolgozni is)
Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét 20×25-ös téglalappá formáljuk, nyomkodjuk.
A töltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük.
A másik tekercset ugyanígy készítjük el, majd legalább 1 órára hűtőbe helyezzük.
Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan bevonjuk. Ecsettel a legkönnyebb vékonyan csokizni.
Konyharuha helyett sokkal egyszerűbb sütőpapírt használni! Arra kinyújtani és azzal feltekerni!
Aki nem szereti a túl édes dolgokat, az ne tegye bele az írt cukormennyiséget mert szerintem túlzottan édes!
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd
Meggyes süti..