Sütemény: Márványos epres tészta

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

  • Tészta

    8 tojás
    8 kanál cukor
    1 sütőpor
    4 kanál liszt
    4 kanál ételkeményítő
    2 cs. vaníliás cukor
    2 kanál kakaó

  • Krém

    7,5 dl tej
    3 cs. epres pudingpor
    40 dkg eper
    25 dkg Rama
    20 dkg porcukor

  • Máz

    20 dkg porcukor
    1 citrom leve
    1 kanál málnaszörp
    2 evőkanál olvasztott, hideg Rama

Elkészítés

A tojást a cukorral 20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos, keményítős lisztet. 25x35 centis tepsibe a felét belecsurgatjuk, majd a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport és azt is rácsurgatjuk. 180C-on megsütjük 20-25 perc alatt. Ha kihűlt kettévágjuk. Krém: a tejet a pudinggal felfőzzük és kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd összevegyítjük a két masszát. A kettévágott piskótának az alsó lapjára rákenjük a krém felét, rátesszük a félbevágott epreket, majd ráterítjük a krém másik felét, rányomkodjuk a felső lapot és megkenjük a mázzal. Máz: a cukrot a citrommal fényesre keverjük, majd beletesszük a málnaszörpöt és a Ramát. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük

 

 

 

 

*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: epres sütik márványos epres tészta recept sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszi Ilike, fincsi lehet.

Van egy tanácsom azoknak akik meg szeretnék sütni és nincs keményítőjük, lehet helyette vanília pudingport használni, én sok mindent így készítek.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu