Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rokfortos piskótarolád
Hozzávalók:
Tésztához:
4 egész tojás,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi currypor
Sajtkrémhez:
15 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
10 dkg vaj,
2 evőkanál tejföl,
5 dkg darált dió,
1 csokor snidling,
1 gerezd fokhagyma
A tojássárgájákat kikeverem a sóval és a fűszerekkel, majd a fehérjékből vert kemény habbal és a liszttel felváltva összekeverem. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre kenem.
Előmelegített forró sütőben szép sárgára megsütőm, majd még tűzforrón tiszta, nedves konyharuhára borítom, és azonnal összetekerem. A ruhában hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a krémet, amihez a reszelt sajtot, a megpuhított vajat, a tejfölt, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a darált diót és a finomra metélt snidlinget habosra keverem.
A krémet a már teljesen kihűlt tésztára kenem, majd ismét összecsavarom és folpack fóliába csomagolva, legalább 1 napig dermesztem a hűtőszekrényben.
(Akár hónapokig is eláll a mélyhűtőben.)
Ujjnyi vastagra szeletelve, salátaleveleken tálalom.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd
Meggyes süti..