Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sonkás piskótarolád
Hozzávalók:
Tésztához:
4 egész tojás,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi currypor
Krémhez:
20 dkg sonka (vagy bármilyen fajta, kicsontozott főtt füstölt hús),
10 dkg vaj,
1 evőkanál sűrű tejföl,
1 evőkanál konyak,
1 csokor snidling (vagy 1 teáskanál reszelt vöröshagyma),
1 teáskanál mustár,
1 csapott mokkáskanál pástétomfűszer,
kevés só,
csipetnyi porcukor.
A tojássárgájákat kikeverem a sóval és a fűszerekkel, majd a fehérjékből vert kemény habbal és a liszttel felváltva összekeverem. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre kenem. Előmelegített forró sütőben szép sárgára megsütőm, majd meg tűzforrón tiszta, nedves konyharuhára borítom, és azonnal összetekerem. A ruhában hagyom kihűlni.
A sonkakrémhez a sonkát ledarálom, vagy aprítógépen péppé zúzom, ezután habosra keverem a vajjal, a tejföllel, a mustárral, a konyakkal és a fűszerekkel. Hozzáadom a finomra metélt snidlinget.
A krémet felkenem a már teljesen kihűlt piskótára, és szorosan összetekerve, kissé lenyomkodom, hogy a levegő kiszoruljon belőle. Folpack fóliába csomagolom, és a hűtőszekrényben megdermesztem.
Felszeletelve, salátalevelekre tálalom.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd
Meggyes süti..