Sütemény: Zila Kávéház Világszenzáció.

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zila Kávéház Világszenzáció.

14 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Világszenzáció: ha ebből eszik, többé nem akar mást +
Csodás sütemények várják az ínyenceket


2009. október 22. 21:00

Magyar Nemzet Online

Konopás Noémi


Libamájjal és sajtkrémmel töltött, apró fürjtojással ékesített falatkák, szilvakrémes, fahéjas, aszalt szilvás aprósütemények vonzották a látogatók tekintetét a pestszentlőrinci Zila Kávéházban. Itt mutatták be a magyar gasztronómia legújabb vívmányát, a szabadalmazott Zila-tortaformát és a hozzá kapcsolódó különleges technológiát.


„A vendéglátásban fontos a szakmai megújulás, a fejlődés, hogy vendégeink elégedettek legyenek és visszajöjjenek” – ez az elv vezérli Zila László mestercukrászt, aki 1984-ben nyitotta meg cukrászatát Budapesten, a pestszentlőrinci strand területén. A családban mindenki a vendéglátáshoz kötődik: édesapja hentes volt, édesanyja cukrászdában dolgozott, a bátyja pedig szakács. Amikor a pályaválasztásra került sor, a szülei azt javasolták, hogy legyen cukrász. Elfogadta a szülői döntést, sőt később maga is elvárta a gyerekeitől, hogy kitanulják ezt a szakmát is.


„Legfőbb dicsőség a vitézség”

A Zila Kávéház története összefonódik az otthonául szolgáló épület történetével. 1903-ban Szemere Miklós gróf építette lövőháznak azért, hogy a magyar ifjúság megtanulja megvédeni a hazáját. Innen a felirat a kávéház bejárata fölött: „Caput Gloriae Virtus”, vagyis „Legfőbb dicsőség a vitézség”. Széchenyiek, Eszterházyak, Festeticsek jártak ide, később Krúdy Gyula is vendége volt az egyik lövőversenynek. A 40-es évek közepétől a későbbi kávéház a pestszentlőrinci strand öltözőjeként működött. Az időközben végzetesen leromlott állapotú épület 1998-ban került a Zila család tulajdonába. A közel 3 évig tartó, teljes körű rekonstrukció után 2003-ban adták át a kávéházat.

A kávéház cukrász- és szakácsmesterei számos hazai és nemzetközi versenyen kitűnő eredményeket értek el. Idén harmadszor is Zila László cukrászcsapata készíthette el az ország születésnapi tortáját. 2007-ben a madártejtorta, 2008-ban a szatmári szilvatorta, 2009-ben pedig a pándi meggytorta volt a győztes.

Hogyan lehet bonbonhoz hasonló süteményt készíteni?

Zila László a világújdonságnak számító, különleges tortaformát két év kísérletezés során fejlesztette ki. „Sokat foglalkoztam a gondolattal, hogyan lehet bonbonhoz hasonló süteményt készíteni” – mondta el a cukrászmester a speciális formát bemutató sajtótájékoztatón.

Mint kifejtette, a találmány lényege, hogy a tortaszelet vagy a desszertkocka folyékony öntetet rejt magában. Az első tortaformák rozsdamentes acélból készültek, majd ezeket a gumiból készült formák váltották fel – tette hozzá. A sorozatban történő gyártáshoz szükség volt szilikonanyag-kutatásra, melyből olyan késztermék készíthető, amely megfelel az élelmiszer-biztonsági követelményeknek. „A termék igazi magyar találmány, már kísérletezési szakaszában külföldi befektetők akarták megvásárolni az ötletet, ám én a nehezebb utat választottam, hogy a termék igazi magyar gasztronómiai vívmány maradhasson” – mondta Zila.

A cukrászmester arról is beszámolt, hogy mióta süteményeik 30 százaléka ezzel az új technikával készül, azóta 11 százalékos forgalomnövekedést értek el a kávéházban.

Ifj. Zila László a sajtótájékoztatón elmondta: uniós forrás segítségével tudták megvalósítani tervüket, ugyanis vissza nem térítendő támogatást kaptak a formák kifejlesztésére.

Zila László feliratkozott a nagy magyar cukrászok közé

„Látjuk a gyümölcs érését, szüret előtt vagyunk” – hangsúlyozta Pataki János. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke szerint a gazdasági válságban is ki kell használni a lehetőségeket, éppen ebben a nehéz időszakban kell hangsúlyt fektetni az új termékek kidolgozására és a kézművesminőségre.

Benke László szerint igazi világújdonság született, Zila László feliratkozott a nagy magyar cukrászok közé – mint ahogyan Dobos József, a dobostorta névadója is.

Az ékes sütemények különlegessége még, hogy a megszokott anyagok helyett csökkentett cukor- és energiatartalmú öntetek ízesítik – mondta el az MNO-nak Antalicz Miklós, az M-Gel Kft. ügyvezetője.

A különleges tortaformák és a technológia kizárólag Zila Lászlótól, a feltalálótól szerezhetők be.

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Címkék: kávéház sütemény sütőformák világszenzáció

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Piroska!
Ez egy ollózott cikk a Magyar Nemzet Online weboldalról. Kovács Kolos másolta ide. Zila László nincs itt, csak róla szól a cikk.
A kérdésedre válaszként ezt találtam:
http://www.zilakavehaz.hu/index.php?menu=kapcsolat

Kapcsolat:
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452.
Telefon: 290 2417
mail@zilakavehaz.hu

Szeretettel várjuk Önt kávéházunkba!

Üzletvezető, rendezvények:
Krizonits Krisztián és ifj. Zila László
Telefon: +36 1 290 2417/3 mellék
Mobil: +36 30 6478 555
Email: mail@zilakavehaz.hu

Válasz

Kedves Zila László! azt szeretném kérdezni, mennyibe kerülnek ezek a sütő formák,és hol lehet be szerezni. Helyileg hol van . Köszönöm a válaszát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez igen. Ez igazán nagy ötlet, világszenzáció.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu