Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 csepp borkősav (1csipet borkősav és csepp víz)
1 teás kanál ecet
Ételfesték a színezéshez.
A cukrot a vízzel kis lángon feltesszük főni, és állandóan kavargatjuk.
Amikor elkezd főni, leszedjük a habját.
Amikor ez kész akkor az edény oldalát is lemossuk egy vizes ecsettel, hogy onnan is leszedjük a szennyeződést.
Ezután beletesszük az ecetet, és tovább főzzük. egy fakanál vízbe mártott végét bele dugjuk a főzetbe, és azután hideg víz alatt lehűtjük.
Ha roppan a cukor akkor kész.
Mielőtt levesszük a tűzről, bele cseppentjük a borkősavat.
Ha ételfestéket is teszünk bele akkor 135-140 c között kell bele rakni.
Mikor kész a cukor, akkor kiöntjük egy szilikon lapra.
Egy kicsit hűlni hagyjuk, és a szilikon lapot a szélénél fogva hajtogatjuk a közepe felé.Addig csináljuk ezt a műveletet,amíg a cukor össze nem áll.Majd elkezdjük húzogatni,mint a gumiszalagot.Addig húzogatjuk,amíg
a cukor üveg szerűvé nem válik Ezután lehet formázni. Gumikesztyűt mindenképp húzni kell,mert a meleg cukor nem igazán kellemes érzés.Meg aztán nem is ragad így annyira.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!