Sütemény: Nórinak ballagásra (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3714 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Nórinak ballagásra

A torta receptje:
A könyv és a a bagoly:
A piskóta receptje (Ezt kétszer sütöttem meg)
8 db tojás
8 kanál liszt
8 kanál cukor
(én dia wellness sütőlisztet és ugyan ilyen cukrot használok, ezek csökkentett szénhidrát tartalmúak, így ha minden igaz, nem hizlalnak annyira. Ugyan úgy kell használni, mint a rendes lisztet, illetve cukrot.)
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál olaj
3 evő kanál darált dió
2 evő kanál nestlé kakaó
Elkészítés
a tojásfehérjét kemény habbá verem,majd a többi hozzávalót apránként bele keverem. Robot géppel összeállítom,majd kivajazott,kilisztezett tepsibe,160 fokon megsütöm. Ha kihűlt,csokoládés vajkrémmel meg töltöm.
(Vajkrém:1 margarin és kb:15 dkg dia well cukor, 1 tábla ét csokoládé)
A csokit gőz fölött megolvasztom,beledobom a margarint a cukrot. összekeverem.
Ha kihűlt a krém,még egyszer jól keverjük át robotgéppel. A tortát középen vágjuk ketté,és töltsük meg csoki krémmel. A külsejét is kenjük meg,majd tegyük néhány órát hűtőbe. A kihűlt tortát vágjuk téglalap alakúra,majd fondantal vonjuk be.
Fondant recept:
Hozzávalók:
2 tk zselatinpor
50ml hideg víz
1,25dl glükóz szirup
2 ek margarin
1 ek glicerin
kb. 900g porcukor

Elkészítés:
1. Szórjuk a zselatint a hideg vízbe és keverjük addig, amíg el nem olvad. Ezután egy helyezzük gőz fölé egy tálban és melegítsük.
2. Adjuk hozzá a glükózt, (ha néhány másodpercre a mikróba helyezzük nem lesz annyira ragadós, folyékony és könnyebben tudjuk mérni) margarint, glicerint. Hagyjuk langyossá hűlni.
3. Lassacskán adagoljuk hozzá a porcukrot. Ha már nehezünkre esik keverni, akkor helyezzük a munkafelületre, amit porcukorral megszórunk. (én szilikont használok)
4. A többi porcukrot gyúrjuk bele a masszába. Előfordulhat, hogy nincs szükségünk az összes porcukorral.
5. A fondantot csomagoljuk be 2-3-szor fóliába és egy légmentesen záródó dobozba helyezzük egy egész éjszakára. Másnap dolgozhatunk vele. Glükóz szirup igazi (glukóz = szőlőcukor por)
- 7 deka szőlőcukorpor (glükóz)
- 30 ml víz
kb szűk evőkanálnyi.)
A fondant, étel színezővel tudjuk színezni.
A bagolyhoz a könyvből leesett torta hulladékot használtam. Kézzel formáztam meg a krémmel töltött piskótát,majd fondantal vontam be.
A tollazatot ollóval alakítottam ki. Egyszerűen bevagdostam. A kész baglyot átfestettem, egy kevés sárga festékkel. A sapkához kivágtam egy négyzetet és egy téglalapot. a téglalapot a két végénél összeragasztottam,majd a négyzetet a tetejére tettem. Bojtnak néhány vékony fondant csíkot ragasztottam a sapka tetejére. Egy kevés kézügyességgel mindenki kipróbálhatja.


*

Látta 490 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu