Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Citromkrémes koszorú
Hozzávalók 16 szelethez: A kevert tésztához: 25 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin, 20 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 4 közepes tojás, 22-23 dkg liszt, 10 dkg hámozott, darált mandula, 5 dkg étkezési (búza) keményítő, 3 csapott teáskanál sütőpor, a forma kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa.
A töltelékhez és a díszítéshez: 1,5 zacskó vaníliaízű pudingpor (1/2 l tejhez; főzős), 4 evőkanál kristálycukor, 7 dl tej, 4 citrom reszelt héja, 2-3 evőkanál citromlé, 7-8 dkg mandulapehely vagy szálasra vágott mandula, 17-18 dkg ribizli- vagy málnazselé, 27-28 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin, a díszítéshez tetszés szerint citromfű, folpack.
Elkészítés: A vajat a kétféle cukorral és a csipetnyi sóval kikeverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a mandulával, az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 26 cm-es (2,5 l-es) koszorúformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 50 percig sütjük. Kb. 10 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva kihűtjük. Közben a pudingport 3 evőkanál cukorral és 7-8 evőkanál tejjel simára kikeverjük. A maradék tejet a reszelt citromhéjjal felforraljuk. Hozzáadjuk a feloldott pudingport, és összeforraljuk. Végül belevegyítjük a citromlevet. A pudingot tálba öntve, folpackkal letakarva hűlni hagyjuk. (Így nem képződik hártya a tetején.) Serpenyőben a mandulapelyhet szárazon megpirítjuk. A koszorút keresztben háromfelé vágjuk. Az alsó és a középső lapot a zselével megkenjük. A vajat a maradék cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, majd evőkanalanként beledolgozzuk a jól átkevert citromos pudingot. A krém egy részét a zselével megkent tésztalapokra simítjuk, és a lapokat egymásra helyezzük. A koszorút a krémmel bevonjuk, és a pirított mandulával megszórjuk. A maradék krémet csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk. A koszorú tetejére köröket rajzolunk, és 1-2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A megmaradt zselét megmelegítjük, és a körökben elosztjuk. A koszorút fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük. Elkészítési idő kb. 1 óra 15 perc, szeletenként kb. 2310 kJ (550 kcal), 7 g fehérje, 36 g zsír, 44 g szénhidrát.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!