Sütemény: Likőrös kuglóf (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3725 fő
  • Képek - 1473 db
  • Videók - 84 db
  • Blogbejegyzések - 123 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Sütiimádók klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Likőrös kuglóf

Likőrös kuglóf

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
2 dl krémlikőr, /én aromát használok/vizzel higítva kb. 1 dl
2 dl olaj
12,5 dkg liszt
12,5 dkg étkezési keményítő
1 zacskó sütőpor
a tetejére porcukor és kakaópor
a forma kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa

A margarint megolvasztjuk egy kicsit, a robotgép habverőjével a tojásokat hozzáadott vaníliás cukorral krémesre keverjük.
Evőkanalanként beleszórjuk a porcukrot, és addig keverjük, amíg sűrű masszát kapunk. Állandóan keverjük, és közben óvatosan belecsorgatjuk a margarint és az aromát. Simára összedolgozzuk, majd beleszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.

Margarinnal vastagon kikenünk egy kuglófformát kb. 2 l-es. Zsemlemorzsával egyenletesen meghintjük, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 175 fokon 1 1/4 órát sütjük.
A kuglófot a formában kb. 15 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük. Porcukorral és kakaóporral meghintve kínáljuk.

Látta 4773 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Két különböző receptem volt ehhez, az egyiken 25 dkg margarinnal, a másikon 2 dl olajjal. Háát! Vagy vagy! Én olajjal csináltam, a Mami margarinnal.

Válasz

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Bocsánatot kérek, most néztem át az eredeti receptemet és kihagytam egy igen fontos adalékot, mégpedig 2 dl olajat, ezt javítom, az aromát pedig egy kicsit flhigítom vízzel kb. 1 dl legyen. Köszönöm szépen, hogy ennyire figyelmes voltál, Mégegyszer elnézést

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mégsem értem, a 2 dl folyadékot 1 evőkanálnyival helyettesíteni, akkor ez most folyékony massza vagy gyúrt?, igaz azt írod, beleöntöd a masszát. kipróbálom..

Válasz

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Gyakorlatilag bármilyen krémlikőr lehet, Amoretto vagy Tiramisu, én egy evőkanál rumaromát használtam, de csináltam már konyak aromával is. Az ízében csak árnyalatnyi a különbség

Válasz

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Egyetlen egyszer használtam szlikonos sütőformát ez pedig egy rózsa forma volt, hát... darabokba szedtem ki belőle a süteményt. Őszintén megmondom, hogy a sima szilikonos kistepsit nagyon szeretem, de a formázottakat nem. A kuglófot teflonos kuglóf sütőben sütöttem ezt kikentem vajjal és liszttel is megszórtam. Az eredmény pedig majdnem tökéletes.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Érdekelne a 2 dl krémlikőr milyen fajta, és ezt a 2dl hogyan helyettesíted aromával, és milyennel? és mennyivel?

Válasz

Bordás Gabriella üzente 14 éve

Én úgy tudom,hogy csak legelső használat előtt kell kikenni,később már nem szükséges.De állítólag a forma minőségétől is függ,az olcsó,márka nélküli szilikonformáknál előfordulhat,hogy mindig kenni kell.
Saját tapasztalatom:2 darab szilikon formám van,mindegyik olcsó volt,egyiket sem kenem,és még sosem ragadt bele semmi:)
Ezek után,gondolom,nem sokat segítettem:) Mindenesetre ártani nem árthat,ha kikened.
Üdv:Gabi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Melinda! A szilikonos formáról azt mondják, hogy nem tapad bele, elengedi szépen a sütit.
Tapasztalatból mondom: anno a teflonos gyümölcstorta sütőnkről is azt mondták, de csak több darabban tudtuk kiszedni a sütit belőle, azóta tudjuk ugyanúgy ki kell kenni, mint a dédi bádog tepsijét :-(((((

Válasz

jago melinda üzente 14 éve

KEDVES GYONGYI! NEKEM SZILIKON KUGLO FORMAM VAN,UGYAN UGY KI KELL KENJEM AZ OLDALAT?NAGYON MEGKOSZONEM HA VALASZOLNAL.MIVEL EDDIG NEM HASZNALTAM A SZILIKON FORMAT.KOSZONOM

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu