Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Gyümölcsös felhők
Hozzávalók 1 tepsihez:
A tésztához: 6 dkg vaj,
2 csipet só,
15 dkg liszt,
5 tojás
A töltelékhez, díszítéshez:
50 dkg vegyes gyümölcs (befőtt vagy friss),
6 fehér zselatinlap,
2 ek málnapálinka,
50 dkg habtejszín,
2 ek cukor,
1 kiskanál őrölt vanília,
1 tasak habfixáló,
porcukor a beszóráshoz
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Előmelegítjük a sütőt.
Felforralunk 2,5 dl vizet a sóval és vajjal. A lisztet beleszórjuk, és addig keverjük, amíg a massza összeáll, és elválik a lábas aljától. Levesszük a tűzről és egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
A tésztát a tepsibe simítjuk, benedvesítjük, és 10-12 percig sütjük. (Közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját.) A kisült tortalapot kivesszük, és kihűtjük.
A tésztalapot három 8x40 centis csíkra vágjuk. A tésztamaradékot szétmorzsoljuk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. 3 evőkanálnyi gyümölcslevet a málnapálinkával felforrósítunk, és feloldjuk benne a zselatint. A gyümölcsökhöz keverjük, behűtjük.
A tejszínből a cukorral, a vaníliával és a habfixálóval kemény habot verünk. 2 tésztacsíkot megkenünk a gyümölcskeverékkel és a tejszínhabbal, és egymásra tesszük őket. A harmadik csíkot 4 cm vastag szeletekre vágjuk és a tortára tesszük. Az oldalait bekenjük tejszínhabbal, rátapasztjuk a tésztamorzsát és a tetejét megszórjuk porcukorral.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!