Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Halas-zöldséges kosárkák
Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta (50 dkg)
1 tojássárgája.
Töltelékhez:
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
4 kanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg paradicsom
2 kiskanál Vegeta
3 dkg mazsola
10 dkg friss mangoldlevél
1 evőkanál aprított petrezselyem
25 dkg tonhal filé
A tepsi kikenéséhez:
vaj vagy olaj
A leveles tésztát felengedés után belisztezett deszkán széthajtogatjuk, pogácsaszaggatóval 8 egyforma, (kb. 9 centi átmérőjű) korongot kiszúrunk belőle. Négy korong közepéből egy kisebb szaggatóval kb. 6 centi átmérőjű „lyukakat” szúrunk ki. Négy egész korongot vajjal vagy olajjal kikent sütőlemezre rakunk, a tojássárgájával megkenjük, majd mindegyikre egy „lyukas” korongot illesztünk és azt is megkenjük.
Az így kialakított „kosárkákat” 220 C°-ra előmelegített kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Közben a hagymát és a paprikát apróra felkockázzuk, és 2 kanálnyi olívaolajon 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
A zúzott fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot, a Vegetát és a mazsolát is hozzáadjuk, és 10-15 percig, amíg a zöldség megpuhul, kevergetve pároljuk. Ha szükséges, egy kevés vizet aláönthetünk.
A megmosott, leszárogatott, felaprított mangoldot és a petrezselymet néhány perccel a főzés vége előtt belekeverjük.
Amíg a zöldség puhul, egy másik serpenyőben a csíkokra vágott halat a maradék olívaolajon 2-3 percig pirítjuk, majd a zöldséges raguhoz öntjük, és lazán összekeverjük.
Az így elkészített töltelékkel töltse meg a kosárkákat.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!