Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Almás pite
Hozzávalók:
50 dkg liszt (rétesliszt)
25 dkg ráma
1 pohár tejföl
1 csomag sütőpor
1 kg jonatán alma
15 dkg cukor
5 dkg dió
5 dkg zsemlemorzsa
0,5 dl tej
0,5 csomag fahéj
pici só
A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, a tejet és a tésztát kevés cukorral és sóval összedolgozzuk. A tészta akkor kész, amikor elválik az edény falától. Két cipót formálunk belőle, és hűtőben pihentetjük.
Közben meghámozzuk az almát, és nagylukú reszelőn lereszeljük.
Az egyik cipót kis átgyúrás után kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, rátesszük az almát, azt meghintjük zsemlemorzsával, fahéjjal, cukorral és dióval. Elővesszük a másik cipót, és átgyúrás után kinyújtva ennek a tetejére tesszük. Széleit kicsit megnyomkodjuk, tetejét villával megszurkáljuk (a keletkező gőz miatt), kevés tejjel megkenjük.
Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük.
Amikor kivesszük, ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Jeges legjobb kedvenceink.
Sósrudacskák.
Káposztás pogácsa
Burgonyás-sajtos rúd