Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tésztája: 8 db tojás, 8 evőkanál cukur, 8 evőkanál liszt, fél cs. sütőpor,
A 8 db tojásfehérjét a 8 evőkanál cukorral robotgéppel kemény habbá dolgozom (kanalanként adagolva a cukrot, nem egyszerre beletenni). Van hogy pici sót, de van hogy egy pici citromlét teszek még bele, mert keményebb lesz mindkettőtől. Majd a sütőporos lisztet szintén nem egyszerre, hanem részletekben beleforgatom a kemény habba, óvatosan, könnyedén, hogy ne "törjön" össze. Utána sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe öntöm, és kb. 170 fokon 15 percig sütöm. De tűproba kell, mert nem egyformán sütnek a sütők.
Krém:
A 8 db tojássárgáját, egy cs. vaniliáscukorral, 10 evőkanál kristálycukorral, 1,5 cs. vanilíás pudinggal, 3 evőkanál liszttel és 7 dl tejjel elkeverem, simára. Majd mindezeket sűrűre felfőzöm.
Majdnem folyamatosan keverem, amíg langyos nem lesz a krém. Majd adok hozzá 15 dkg vajat, vagy ráma-margarint, melyet már előzőleg simára kevertem.
Néha megkeverem, amíg teljesen nem lesz hideg.
Aztán az 5 dl tejszínt (a hullalát szeretem használni) kemény habbá verem a robotgéppel és 2 cs. habfixálót teszek még bele mielőtt teljesen kemény nem lesz.
A felét belekeverem a sárga vaníliás krémbe, a másik felét pedig a tetejére teszem.
(A házi krémesemet is hasonlóképp készítem, csak azzal a különbséggel, hogy 1 kanál liszttel többet teszek, és a vanília krémbe beleteszem az 5 dl kemény tejszínhabot.)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!