Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Reszelt turós-kakaós...
Egy közepes tepsire való mennyiség
Hozzávalói:
Tésztájához:
27 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojas sárgája
18 dkg Rama margarin
2 dkg kakaó
1. csomag vaniliás cukor
1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
50 dkg turó
2 tojassargaja
18 dkg porcukor
3 tojasfehérje
1 csomag vanilias cukor
reszelt citromhéj
A tésztához a lisztet elkeverem a sütőporral, a cukorral, majd a vajjal elmorzsolom. Robotgéppel készitem, mert a linzerfelék nem szeretik a kéz meleget. Hozzáadom a tojássárgáját és a kakaót is. Ekkor kézzel még egy kicsit átgyúrom, hogy összeálljon, fóliába teszem, és a hütőben hagyom pihenni
Közben elkeszitem a tölteleket. Ha olyan morzsalekos turónk van, mint nekem volt, akkor a mixelőruddal vagy apritóval nagyon jól krémesithetjuk. Összekeverem a porcukorral, a vanilias cukorral, a citromhejjal, a tojassargajaval es a habba vert feherjevel.
Egy közepes tepsit kibelelek sötőpapirral, , a tészta felét egyenletesen belereszelem a reszelő durvább részével, rásimitom a turókremet, majd a maradék tésztát a tetejére reszelem es kb. 200 °C-os sütőben megsütöm.
Kihűlés után kockákra szeletelem. Tapasztalatom szerint a maradekot inkabb papirral takarjuk le (hogy szellőzhessen), mint fóliaval, mert a fólia alatt a tészta a turó nedvességétől nagyon visszapuhul.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!