Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejszínes - málnás túrótorta.
Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás,
12,5 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
5 dkg étkezési keményítő,
2 kk. sütőpor,
10 dkg liszt.
Töltelék:
6 lap zselatin,
25 dkg tehéntúró,
10 dkg porcukor,
1 rúd vanília kikapart pépje,
2,5 dl tejszín,
20 dkg málna.
Díszítés:
20 dkg málna,
1 tasak tortazselé,
2 ek cukor,
1,5 dl tejszín,
1 ek csokireszelék,
mentalevelek.
Elkészítés:
A tojások sárgáját 2 evőkanál forró vízzel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a krémhez keverjük. Végül hozzáadjuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt, 20×20 cm-es sütőformába töltjük és 180 °C-fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd deszkára borítjuk, a papírt az aljáról lehúzzuk.
Vízszintesen 2 lapba vágjuk. A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A túrót simára keverjük a cukorral és a vaníliapéppel.
A zselatint kinyomkodjuk, előírás szerint felolvasztjuk és a túrókrémhez adjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, mielőtt a krém megkötne, belekeverjük.
Az alsó tésztalapot kirakjuk málnával, és rákanalazzuk a túrókrémet.
Rányomogatjuk a másik tésztalapot, elosztjuk rajta a díszítéshez szánt málnát.
A tortazselét a csomagoláson előírtak szerint a cukorral elkészítjük, a málnára öntjük és hagyjuk megdermedni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Kenőlapáttal a torta oldalát óvatosan megkenjük vele, és belenyomkodjuk a csokireszeléket. A maradék tejszínt csillagcsőrös nyomózsákba szedjük és a torta tetejére habrózsákat nyomunk, majd mentalevelekkel díszítjük.
Szeletelve tálaljuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!