Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütiimádók klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Sütiimádók klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ananászos-kakaós krémes
Nagyon finom, elegáns sütemény, és elkészíteni is egyszerű, mivel készen vásárolt leveles tészta a lapja. Persze otthon is meg lehet csinálni, de erre én még nem vállalkozok.
Hátránya: a krémet előző nap kell megfőzni!
Hozzávalók:
50 deka leveles tészta
1 tojás lekenni a tetejét
fél marék mandulapehely(ez el is maradhat)
Krémhez:
5 deci tejszín
5 deka cukor
2 kanál kakaó
20 deka ananászkonzerv
Elkészítés:
A krémmel kezdjük! A cukrot elkeverjük a kakaóval és a tejszínnel, és egy napra, vagy legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy legyen ideje jól lehűlni.
Másnap verjük fel jó keményre, csöpögtessük le az ananászt, és forgassuk a krémbe.
A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (én levágtam két sütőpapírt a tepsi méretére, és azon nyújtottam a tésztát, aztán csak átemeltem a tepsire). Lekenjük tojással, és az egyik lapot megszórjuk a mandula lapocskákkal.
200 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűltek, a sima lapra ráhalmozzuk a krémet, a mandulás lapot pedig vágjuk négyzetekre, és úgy helyezzük sorban a krém tetejére, mert ha egészben raknánk rá, nagyon nehezen lehetne szeletelni.
Ha nem tettünk rá mandula lapocskát, egyszerűen csak szórjuk meg porcukorral.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!